Hirdetés

Hirdetés

A DVSC mintaszerű építkezése: egyre több a támogató, egyre magasabbra tör a csapat

2019.08.16. 15:48

A DVSC mintaszerű építkezése: egyre több a támogató, egyre magasabbra tör a csapat
Balról: Becsky András, Papp László, Ábrók Zsolt és Szabó Péter (Fotó: Cívishír)

Ábrók Zsolték rutinos, de fiatalos csapattal akarják kiszolgálni a debreceni közönséget.

Hirdetés

Hirdetés

Ritkán tartanak a debreceni sportéletben olyan sajtótájékoztatókat, amikor minden szereplő csak a jót és a szépet említi, csupa derülátó tekintetekkel találkozik az újságíró, és panasz még véletlenül sem hangzik el. A DVSC női kézilabdacsapatának nyári sajtótájékoztatói az utóbbi években ilyenek.

A klub ugyanis nem az önkormányzatot pumpolja pénzzel, hanem saját lábon is áll, az üzleti életből is toboroz partnereket, büszke is erre a polgármester. A pénteki tájékoztatón a város első embere örömmel mondta, hogy Debrecen stabil pont a női kézilabdázásban, a sportág megbecsültsége és támogatottsága révén a DVSC a keleti régió legjobbika.

A DVSC új szponzoraként jelentették be a Globus Konzervipari Zrt-t. A polgármester ebből az alkalomból mezzel lepte meg a cég vezetőjét
 

A polgármester továbbá elmondta, hogy mintegy 500 millió forintos TAO-forrásból ebben a szezonban megvalósul a csapatnak otthont adó Hódos Imre-sportcsarnok felújításának második üteme. A beruházást a DVSC Kézilabda Kft. és a létesítmény fenntartója, a Debreceni Sportcentrum közösen valósítja meg. Becsky András igazgató kiemelte, hogy a munka már az ünnep utáni napon elkezdődik. A Hódosban az összes nyílászárót kicserélik, pirosra festik a tetőszerkezetet, illetve a légtechnika is teljes felújításon esik át. Az "optikai tuning", azaz a lelátó bővítése és ráncfelvarrása a szezon második felében esedékes. Most mintegy másfél hónapra kell bezárni a csarnokot, így a hölgykoszorú szeptemberben az első két hazai bajnokiját a Főnix Csarnokban vívja. 

A DVSC-Schaeffler új szerelése
 

Ábrók Zsolt, a DVSC menedzsere szerint a magyar női kézilabdázás nagy fellendülés előtt áll, amit az utánpótlásválogatottak sikerei vetítenek előre, a tavaly Debrecenben ifjúsági világbajnokságot, illetve az idén Győrben Európa-bajnokságot nyert csapat sikerei a klubokban zajló munkát is dicsérik.  Ábrók Zsolt a 2019/2020-as szezonnak nekivágó DVSC-t rutinos, de fiatalos együttesnek nevezte, amelynek elvárásai szerint ki kell harcolnia a nemzetközi kupaszereplés jogát, azaz az első hatban kell végeznie, de lehetőleg előrébb, mint legutóbb.

Apropó, nemzetközi porond!

A DVSC az EHF-kupában a 2. körben a Bayer Leverkusen–Latsia Nicosia párharc győztesével találkozik, azaz akár mérget is lehet venni rá, hogy a német együttes lesz az első ellenfele. Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, a csapat névszponzoraként reményét fejezte ki nagy mosoly kíséretében, hogy németeket jól elveri majd a Loki, mert az a Debrecenben működő német cégnek presztízskérdés. A DVSC-nek a Leverkusenen túl még egy ellenfelet kell elbúcsúztatnia, hogy elérje a januárban kezdődő csoportkört. A párharcot október 13-án, hazai pályán kezdi a Loki, a visszavágót egy hét múlva rendezik Németországban.

BeA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.