Hirdetés

Szentpéteri Csilla zongorázik a 100 éves egyetem bálozóinak

unideb.hu

2012.01.30. 12:41

Szentpéteri Csilla zongorázik a 100 éves egyetem bálozóinak
Szentpéteri Csilla

Debrecen – A századelő hangulatát idézik meg a főépületben szombat este, ahol a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem alapításának 100. évfordulóját ünneplik.

Hirdetés

A gasztronómiai élmények mellett kulturális csemegék is várják a bálozókat február 4-én este az Egyetem téren: az ünnepi alkalomra összeállított, a régi időket idéző látványos műsorral lép föl Szentpéteri Csilla zongoraművész. A rendezvényt – az alkalomhoz illően korhű ruhában előadott - palotás nyitja a debreceni Valcer Táncstúdió előadásában. A koreográfiát erre az alkalomra alkotta Erkel Ferenc zenéjére Havas Márta táncpedagógus és Bíró Csaba, az együttes művészeti vezetője. A mulatságon a talpalávalót a Sun Factory zenekar szolgáltatja.

Torta, bor, pálinka

A svédasztalos menüben a hagyományos konyhát, valamint az ínyencségeket kedvelők is találnak majd ízlésüknek megfelelő ételeket. Az étrend összeállításánál a szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy a lisztérzékeny és cukorbeteg vendégek is kedvükre fogyaszthassanak. A 100 éves jubileumot még a desszert is jelképezi, hiszen ünnepi, Főépület-dísztortát is szervíroznak a vendégeknek. Legjobb borait hozza Debrecenbe a 2011-es év borásza, Vida Péter borpincéje, a tömény italokat pedig a Tuzséri Pálinkafőzde kínálja, de lesz kóstoló a Zsindelyes Pálinkafőzde legjobbjaiból is.

Szóljon hozzá!

Hirdetés