Hirdetés

Ötletes: a hallgatói pótdíjakból épül új szolgáltatóközpont az egyetemen!

mti

2012.01.11. 17:03

Ötletes: a hallgatói pótdíjakból épül új szolgáltatóközpont az egyetemen!

Debrecen – A hallgatói önkormányzat a diákok által a nem teljesített kreditek után befizetett pótdíjakból finanszírozza egy új hallgatói szolgáltatóközpont építésének 300 milliós költségeit.

Hirdetés

Mindezt Csiszár Imre, a DE-HÖK elnökhelyettese közölte szerdán. A Doktoranduszok Országos Szövetségének főtitkára felidézte, hogy az egyetem szenátusa két éve azzal a céllal vezette be ezt a díjat, hogy a hallgatók körültekintően válasszák meg, mely tárgyakat veszik fel, és amit felvesznek, azt végezzék is el. Ha a hallgatók nem teljesítik a felvett tantárgyakat, kreditenként 1500 forint, de legfeljebb 18 ezer forint pótdíjat kell fizetniük - ismertette.

A szenátus határozata értelmében a kreditdíjból befolyó bevétel - évente több tízmillió forint - 90 százaléka hallgatói sport- és kulturális célú infrastrukturális fejlesztésekre, valamint a hallgatói jóléti szolgáltatások bővítésére fordítható, 10 százalékot pedig a karok használhatják fel oktatástechnikai fejlesztésekre. Csiszár Imre közlése szerint a hallgatók tanulmányi ügyeinek intézését és a számukra nyújtott szolgáltatások ellátását könnyíti meg az év végére elkészülő, 1200 négyzetméteres hallgatói tanulmányi és szolgáltatóközpont. Az új épületben a beiratkozást, diákigazolvány-ügyintézést és igazolások kiadását is "egyablakos ügyintézéssel" végzik majd. Közösségi terek, a tetőn egy sportpálya, valamint előadó- és konferenciaterem is helyet kap az épületben, amelynek építési tervei jelenleg még engedélyezés alatt vannak.
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés