Hirdetés

Egy nap maradt a Diákhitel igénylésére

civishir.hu

2012.02.14. 08:27

Egy nap maradt a Diákhitel igénylésére
(Illusztráció: Cívishír)

Magyarország – Február 15-ig kell igényt benyújtani azoknak a hallgatóknak, akik Diákhitelükhöz már márciusban szeretnének hozzájutni. A Diákhitel 200 ezer – költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer – forint is lehet.

Hirdetés

Ahhoz, hogy a Diákhitelt igénylők már március 14-én hozzájussanak a kért hitelösszegeikhez, február 15-ig le kell adniuk igénylésüket, a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönért. Az igényelt szemeszterenkénti legmagasabb összeg az államilag támogatott képzésben részesülő diákok esetében 200 ezer forint, a költségtérítéses képzésben résztvevő diákok esetében akár 250 ezer forint is lehet. A felvehető hitelösszegek havi szinten: 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és költségtérítéses hallgatóknak 50 ezer forint.

Alanyi jogon jár

A hiteligénylési adatlap elektronikus úton tölthető ki a www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül, a kitöltött és kinyomtatott nyomtatványt továbbra is valamely partner intézményben (takarékszövetkezet, pénzintézet vagy Posta hivatal) vagy a Diákhitel Központ külsejében-arculatában megújult, személyes ügyfélszolgálatán lehet leadni. A szabad felhasználású Diákhitelt továbbra is alanyi jogon veheti igénybe minden 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista, főiskolás. Ezzel a lehetőséggel 2001 óta összesen közel 320 ezer hallgató élt, harmaduk pedig már végtörlesztett is.

Szóljon hozzá!

Hirdetés