Hirdetés

Orvvadász ellen emeltek vádat Debrecenben

Cívishír

2019.07.29. 08:46

Orvvadász ellen emeltek vádat Debrecenben
A kép illusztráció (országalbum.hu)

Hajdúhadház közelében bukott le.

Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy Hajdúhadház melletti erdőben tiltott eszközzel vadászott - tájékoztatta a Cívishírt Pocsai Edit címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

A férfi 2019. január 31-én vadászni akart egy Hajdúhadház melletti erdős területen felment egy vadászlesre, és elfoglalt egy lőállást.

A rendőröket egy ismeretlen személy értesítette, akinek valószínűleg feltűnhetett, hogy a vadász fegyverével valami nincs rendjén. A rendőrök meg is jelentek, majd ellenőrzés alá vonták a vádlottat.

Kiderült, hogy a vádlott a vadászfegyverére egy olyan céltávcsövet szerelt, ami optikai elektronikus képjavító berendezéssel van ellátva és lehetővé teszi, hogy a fegyvert rossz látási viszonyok mellett is használhassák.

Az irányadó jogszabályok értelmében a vádlott által használt optikai elektronikus eszköz tiltott vadászati eszköznek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben orvvadászat bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az orvvadász pénzbüntetés kiszabására számíthat, és arra, hogy a bíróság a lefoglalt hőkamerás céltávcsövet elkobozza.

Debrecenorvvadász

Szóljon hozzá!

Hirdetés