Hirdetés

Hirdetés

Debrecen doyenje előtt le a kalappal!

CH

2015.05.20. 08:26

Debrecen doyenje előtt le a kalappal!

Fiatalokat megszégyenítő lendülettel menetelt a dobogóig.

Hirdetés

Hirdetés

A horvátországi Porec volt a házigazdája a 40 év feletti vívók Európa bajnokságának. A magyar válogatott tagjaként a DHSE veteránja, Szentkirályi István is pástra lépett, a 70. életévüket betöltöttek mezőnyében. A magyar klasszis remek vívása ezúttal a dobogó alsó fokára volt elegendő.

Szentkirályi István a 70+ férfi tőrben lépett pástra, és a poulban fiatalokat megszégyenítő lendülettel adta a tusokat ellenfeleinek. A százszázalékos csoportkört követően a második helyen került fel a táblára. A nyolcas döntőért a német Baier nem jelenthetett akadályt a debreceniek „Dokijának”. A jobb sorsra érdemes német egy 10-1-es zakó után tekinthette meg a további küzdelmeket.

A negyeddöntőben olasz vívó jutott Szentkirályinak, aki a fegyvernemi klasszikuson ismét magabiztosan múlta fölül ellenfelét. Az olasz Bottos után az elődöntőben megint német ellenfél következett. Remek vívása ellenére ezúttal azonban alulmaradt Kleinnel szemben, aki végül a döntőben a veterán világklasszis Aftandilovtól szenvedett vereséget.

Szentkirályi István így egy szépen csillogó bronzéremmel gazdagította éremgyűjteményét.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.