Hirdetés

Bravó, debreceni lány!

CH

2015.11.24. 17:07

Bravó, debreceni lány!
Fekete Laura a dobogó tetején!

Fekete Laura válogatót nyert.

Hirdetés

A hétvégén a párbajtőrözőknek kadet-junior válogatón kellett bizonyítaniuk, míg a kardvívók felnőtt válogatón vettek részt. Az újonc tőrözők is pástra álltak. A hétvége termése pedig egy fantasztikus Fekete Laura-aranyérem a kadet válogatón.

Budapest volt a hétvégén a magyar vívótársadalom központja. Több helyszínen is rendeztek versenyt a fővárosban.

A párbajtőrözők a Gerevich Aladár Sportcsarnokban tartottak kétnapos rendezvényt. Szombaton a kadetek, vasárnap a juniorok vívhattak meg egymással.

A szombat a debreceniek szemszögéből aranyosra sikerült. Fekete Laura magabiztos csoportkört követően nagyszerű menetelésbe kezdett, és magabiztos vívással jutott be a döntőbe, ahol egyik ellenfele sem tudta megállítani a remeklő debrecenit. A DHSE-sek közül a remekül vívó Kálmán Csenge jutott még a döntő kapujába. A vasárnapi junior versenyen a legtovább Fedor Tamara jutott, aki Kálmánhoz hasonlóan szintén a döntőbe jutást eldöntő mérkőzésen torpant meg.

A DHSE-PMD újonc tőrözői a Törekvés vívócentrumában léptek pástra. Simon Petronella és Fekete Ágnes egyaránt a 32-es táblán fejezték be a versenyt.

A kardvívók már hetek óta a Vasas Vívótermében találkoznak. Az apropót ezúttal az évad első felnőtt válogatója adta. A junior korosztályban vitézkedő Urbán Ádám ismét megcsillantotta oroszlánkörmeit. A csoportkör magabiztos abszolválását követően a legjobb 16 közé jutásért vívott asszójában maradt alul az MTK-s Puy Kristóffal szemben. A verseny erejét mutatja, hogy a nyolcas döntőbe nem került korosztályos vívó.

Debreceni Eredmények:

Kadet Válogató – női párbajtőr:
1.    Fekete Laura
14.    Kálmán Csenge
19.    Vértesi Lili
23.    Sohajda Fanni
62.    Kálmán Gyöngyvér

Kadet Válogató – férfi párbajtőr:
47. Tokaji Tamás
Junior Válogató – női párbajtőr:
15.    Fedor Tamara
20.    Fekete Laura
50.    Kálmán Csenge
53.    Vértesi Lili
54.    Kálmán Gyöngyvér
59.    Ekli Flóra

Felnőtt férfi kard válogató
24.    Urbán Ádám

Újonc Fülöp Mihály Körverseny – leány tőr:
22.    Simon Petronella
26.    Fekete Ágnes

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés