Hirdetés

Csúcsesemény Debrecenben - távol a virágkarnevál zajától

Debrecen Speedway SE

2017.08.16. 13:36

Csúcsesemény Debrecenben - távol a virágkarnevál zajától
Fotó: Debrecen Speedway SE

Debrecen Nagydíjért bőgnek fel a motorok.

Hirdetés

Magyarország legnagyobb hagyományával rendelkező meghívásos salakmotorversenye a Debrecen Nagydíj, amelynek idén a 42. viadalát rendezik meg augusztus 20-án, vasárnap 16 órától a Gázvezeték utcai salakstadionban. A szervezők ebben az évben eltérnek a tradícióktól, ugyanis csapatok küzdelmét láthatja a nagyérdemű, de nem csak emiatt lesz különleges a derbi. A viadalon futamonként nem a megszokott négy, hanem öt vaspapucsos méri össze erejét, így a győztes 4, a második 3, a harmadik két, a negyedik 1 pontot kap, míg az utolsó pont nélkül marad.

A megmérettetésen öt háromfős csapat alkotja a mezőnyt, minden gárdában egy magyar vaspapucsos a csapatkapitány,  nevezetesen Tabaka József, Magosi Norbert, Benkő Roland, Kovács Roland és Tihanyi Sándor. Ez azért fontos, mert a verseny utolsó, 18. etapjában a csapatkapitányok szállnak harcba, s küzdenek meg a Debrecen Nagydíj győztesének járó dicső címért.

Ezen a viadalon búcsúzik a közönségtől Tihanyi Sándor, aki végleg felhagy az aktív versenyzéssel.

Subi külön kérése volt, hogy a Debrecen Nagydíj legyen az utolsó viadala, s az is az 54 esztendős élő legenda kívánsága volt, hogy a régi szép idők emlékére, egy csapatban lehessen Adorján Zoltánnal. A szervezők nem gördítettek akadályt az óhaj elé, így egy viadal erejéig újra egymásért küzdhet a korábbi páros világbajnoki bronzérmes duó.

A magyar salakosokon kívül dán, olasz, argentin, német, ukrán és lengyel vaspapucsosokat köszönthet a hajdúsági publikum. A viadalra 3000 forintért váltható belépő, a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg a versenyt. 

Startlista
T-Bútor Outlet

Tabaka József, Valentin Grobauer (német), Marcin Jedrzejewski (lengyel)
Duna House
Kovács Roland, Damian Adamczak (lengyel), Jakub Bukhave (dán)
Grand Casino
Magosi Norbert, Paco Castagna (olasz), Nicolas Covatti (argentin)
AVE Ásványvíz
Benkő Roland, Sztaniszlav Melnicsuk (ukrán), Facundo Albin (argentin)
Csapókerti Időskorúak Gondozóháza
Tihanyi Sándor, Adorján Zoltán, Maciej Kuciapa (lengyel)
salakmotoraugusztus 20.

Szóljon hozzá!

Hirdetés