Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden, amit tudni kell a villanypásztorokról kezdőknek

| 2023. 03. 21. | 10:41:00
XXX
Minden, amit tudni kell a villanypásztorokról kezdőknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A villanypásztorokról valószínűleg már nagyon sokan hallottak, de azt már kevesebben tudják, hogy valójában mire szokás használni őket. Egyáltalán milyen állatokhoz kellenek? Milyen céllal? Minden villanypásztor egyforma?

Az elektromos kerítésnek több fajtája is van, amit befolyásol a környezet, az állat, amit bent szeretnénk tartani, valamint az is, amit inkább kívül szeretnénk tudni.

Mire jók egyáltalán a villanypásztorok?

A Vinex villanypásztor szaküzlet villanypásztor termékeit vizsgálva láthatjuk, hogy többféle kialakítás, méret és típus is létezik. Erre azért van szükség, mert más-más célra lehet őket használni.

Az első, amire a legtöbbet használják a gyakorlatban is a villanypásztort, az a termények, termékek védelme, sőt villanypásztorral akár még kis kertekben is találkozhatunk. Ám a betondzsungelekben, nagy városokban ritkábban látjuk ezt az eszközt, de megfelelő megjelöléssel bárhol alkalmazható, amennyiben szabványos termékről van szó.

Leginkább azoknak ajánlatos vásárolniuk villanypásztort, akik a kertjükben, udvarukon termesztenek növényeket, szőlőt, gyümölcsöket, illetve a méregdrágán kialakított diszkertjüket szeretnék megvédeni. Természetesen nemcsak a családi házaknál lehet ez hasznos, hanem nagyobb termőföldek esetén is.

A célja a villanypásztoroknak az, hogy az erdőben lakó vadakat távol tartsák a finom csemegétől. Ellenkező esetben a vadállatok szívesen fogyasztanak a védtelenül hagyott gyümölcsökből és növényekből, és egy nagyobb termőföld esetében hatalmas károkat tudnak okozni, nemcsak azért, mert falatoznak belőle, hanem le is tapossák a termény nagy részét. Ha erdő mellett van a kert vagy a föld, akkor kifejezetten ajánlott a villanypásztor telepítése, jobb megelőzni a kellemetlenségeket.

Az erdők jó barátja is lehet

Erdők megóvásához is érdemes villanypásztort tenni, pláne, ha új erdő telepítéséről van szó, és muszáj megvédeni a kis csemetéket. Túrázás során is találkozhatunk villanypásztorral fiatalabb erdők közelében, azonban semmi esetre sem kell megijedni tőlük.

A szabványos és minősitett villanypásztor sem az állatokban, sem az emberben nem okoz kárt, de azért nem javasoljuk, hogy markoljunk rá, mert kellemetlen élményben lehet részünk.

Állattartásra is kiváló

Karámokat vagy karámrendszereket is létrehozhatunk a segítségével, valamint a legeltetéshez is használhatjuk, sőt még a kutya otthon tartásához is kiváló eszköz. A házi kedvencek, főleg a felfedező típusok gyakran elkalandozhatnak otthonról, ami sokszor okozhat a családban nagy ijedtséget.

Ezt megelőzendő érdemes lehet villanypásztort telepíteni, ami elsőre egy kellemetlen élmény lesz a kis kedvencnek, de garantáltan megtanulja, hogy nem szabad elindulni egy újabb felfedező körútra.

Lovak, bikák, tehenek, birkák, szarvasmarhák, bárányok, kecskék, sőt még sertések tartásához is tökéletesen lehet használni villanypásztort. Ezzel egyrészt nem engedjük elkalandozni az állatokat, másrészt megvédhetjük őket a ragadozóktól, főleg, ha erdő mellett vannak az állatok elkerítve. A villanypásztort többféleképpen lehet alkalmazni, érdemes élni a lehetőséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés