Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért érdemes biztonsági mentést készíteni a weboldaladról

| 2022. 09. 12. | 16:29:00
XXX
Ezért érdemes biztonsági mentést készíteni a weboldaladról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbben azt gondolják, hogy ha kellően erős jelszót választanak, nem kattintanak bizonytalan linkekre különféle e-mailekben, akkor elkerülhetik azt, hogy a weboldalukat feltörjék.

Legyünk azonban bármennyire is óvatosak, sosem árt, ha rendszeresen készül biztonsági mentés a honlapunkról. Mutatjuk, hogy miért!

Keretrendszerekkel kapcsolatos aggodalmak

Sokan döntenek úgy webprogramozói tudás hiányában, hogy előfizetnek egy, a RackForestnél is megrendelhető prémium webtárhelyre, amely kompatibilis az olyan keretrendszerekkel, mint a WordPress, a Joomla vagy éppen a Drupal. Ez adott esetben jó döntés lehet, hiszen olcsón és gyorsan fel lehet húzni szép, jól funkcionáló weboldalakat. A weboldalaknak több mint az egynegyede valamilyen CMS-t használ.

A hackerek azonban előszeretettel támadják a keretrendszereket, mivel ha találnak egy biztonsági rést, akkor sok ezer weboldal fölött vehetik át az irányítást. Ha azok közé tartozol, akik hajlamosak elodázni dolgokat, akkor lehet, hogy te sem vagy az elsők között a különféle kiegészítők frissítése vagy a WordPress frissítése kapcsán. Ebben az esetben mindenképp bölcs dolog biztonsági mentésről gondoskodni.

Sajnos olykor megesik, hogy egy-egy bővítmény frissítése nem várt hibát okoz. Még az is előfordulhat, hogy az egész oldal használhatatlanná válik egyetlen plugin upgradelését követően. Ha bármi összeomlik egy frissítést követően, mindig ott lesz a lehetőséged, hogy visszaállítsd az oldalad egy korábban még működő állapotra. Feltéve persze, ha van biztonsági mentésed.

Tévedni emberi dolog

Mivel nem vagyunk robotok, így bizony olykor hibázunk. Van, hogy kisebbet, van hogy nagyobbat. Megtörténhet, hogy véletlenül kitörlünk egy olyan fájlt, amit nem szerettünk volna, így aztán hazavágjuk az egész weboldalunkat.

Ha abban bízunk, hogy a szolgáltató majd megoldja, ha ilyen hibát vétenénk, érdemes tudni, hogy a biztonsági mentések ilyen formájának bizony ára van, és sokszor ez igen borsos. Ráadásul szolgáltatófüggő, hogy milyen gyakori a biztonsági mentés. Előrelátó döntés, ha mi magunk is készítünk biztonsági mentéseket kellő gyakorisággal.

Lejárhat a hosting előfizetés

Megtörténhet, hogy lejár a tárhelyszolgáltatónál az előfizetésed. Például elmész nyári szabadságra, sikerül megállnod, hogy az e-mailjeidet olvasgasd, és máris megtörténhet a baj.

Ha nem fizetsz, akkor természetesen le fogják kapcsolni a szolgáltatást. Amikor észleled a problémát, akkor nem fogod tudni azonnal orvosolni azt. Hosszú órák telhetnek el, mire ismét visszakapcsolják a szolgáltatást.

Ha egy komoly vállalkozásról van szó, akkor súlyos pénzek foroghatnak kockán. Ha a leállítás után törlik a felhasználói fiókodat, esetleg a weboldali adatokat is, akkor biztonsági mentésből kell őket visszaállítani. A legjobb, ha figyelsz arra, hogy mindig időben újítsd meg a tárhely, VPS vagy más szolgáltatásodat, de egy biztonsági mentés az oldaladról garantált, hogy nem fog ártani!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!