Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telefonteszt: Xiaomi Redmi Note 10 5G

| 2021. 08. 12. | 11:07:00
Mindent összevetve nincs szégyellnivalója a készüléknek.
Telefonteszt: Xiaomi Redmi Note 10 5G
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén a Xiaomi nagyon megtáltosodott, és sorra ontja magából a különböző elektronikai eszközöket. Mobil oldalon a cég rengeteget fejlődött az utóbbi időben, így nem is csoda, hogy mennyire megerősödött a gyártó piacon betöltött pozíciója. A Redmi sorozat is igen népszerű a vásárlók körében és most ez a termékcsalád bővült két modellel is. Első körben a kisebbik testvér járt nálunk, így következzék a Xiaomi Redmi Note 10 5G tesztje.

A már jellegzetes Xiaomi-s csomagolásból előbogarászva a készüléket, egy visszafogott, de mégis egyedi dizájnnal megáldott mobilt tarthatunk a kezünkben. Jól kézre eső formája van, azonban a hátlapon lévő kamerasziget méretével nem tudok kibékülni. Számomra aránytalanul kicsinek tűnik a telefon méretéhez képest, így némileg romlik az összhatás, de nagyobb bajunk soha ne legyen. Az összeszerelés minőségére azonban még ebben az árszegmensben sem lehet panaszunk. A 6,5″-os IPS LCD panel Full HD felbontásra képes és 90 Hz-es képfrissítési, valamint 405-ös pixelsűrűségi értékkel rendelkezik, míg az ujjlenyomat érzékelő a készülékház oldalán lévő főgombba került beépítésre. A megjelenítő alatt helyet kapott egy MediaTek MT6833 Dimensity 700 5G (7 nm) -es processzor és egy Mali-G57 MC2 típusú grafikus feldolgozó egység. Többféle RAM/ROM kombinációban került piacra az eszköz, de a mi Xiaomi Redmi Note 10 5G tesztünk esetében egy 4 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel szerelt modell kapta a főszerepet. Továbbá a hardver energiaellátásáért egy viszonylag nagynak mondható 5.000 mAh-es akkumulátor a felelős, mely 18W-os gyorstöltésre képes. Mindazonáltal egy ekkora kapacitással bíró telep mellé igazán jó lenne a 33W-os gyorstöltési képesség, de legalább a csatlakozója USB Type-C típusú.

A hátlapi kamerasziget három egységnek ad otthont: egy 48 MP-es főkamerának, egy 2 MP-es makró és egy szintén 2 MP-es mélységérzékelő szenzornak. Az előlapra pedig egy 8 MP-es szelfi kamera került. Visszanézve az elkészített tesztfotókat elmondható az, hogy ebben az árkategóriában teljesen vállalható képek készültek. Nincs különösebb gond a dinamikával és a részletességgel sem, de a fókuszálás is teljesen rendben van. Azért akad némi zaj itt-ott, illetve a képek szélein felfedezhetünk némi lencsetorzítást, de mindent összevetve nincs szégyellnivalója a készüléknek. Viszont, hogy valami üröm is legyen az örömben, nekem kifejezetten hiányzik az ultraszéles látószögű lencse.

Videózás tekintetében sem szabad semmi extrára számítanunk. Ugyan kapunk elektronikus stabilizálást, de maximum 1080p/30fps beállítással tudunk felvételeket készíteni. A kezelőfelület faék egyszerű és ugyan néhol itt is tapasztalhatunk egy-két képakadást, de komolyabb problémákat nem tapasztaltam. Érdemes még megemlíteni, hogy 256kb/s bitsűrűséggel kifejezetten jó minőségben tud sztereó hangot rögzíteni a telefon.

Mindenképpen az előnyére válik még a Redmi Note 10 5G-nek, hogy nem maradt ki belőle az NFC, illetve megtalálható benne a jó öreg 3,5 mm-es Jack csatlakozó is. Nem beszélhetünk egy rosszul beárazott és összerakott okostelefonról, de valahogy a Xiaomi Redmi Note 10 5G teszt közben semmilyen különleges érzés nem kerített hatalmába. A fotózási képességeire ugyan panaszunk nem lehet, még az ultraszéles látószögű kamera hiányának ellenére sem, azonban akinek fontos a videókészítés is, úgy a maximum 1080p/30fps felbontás már igencsak karcsúnyak tűnik. Igazából nem szeretne többet mutatni magából a Xiaomi terméke, mint amire valóban képes és emiatt nem róhatóak fel neki durva negatívumként a fenteb említett tények. Mit is mondhatnék végszó gyanánt? Azok számára ajánlanám a Xiaomi Redmi Note 5G-t, akiknek az a fontos, hogy minél olcsóbban tudhasson magáénak egy jó üzemidővel rendelkező 5G képes készüléket, viszonylag jó fotózási képességekkel megáldva.

Svidró Márk
TheMobilTrend blog
További tartalmak a témában: https://themobiltrend.com/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Lezárt ügy: a debreceni rendőrök az ATM-nél csaptak le az ukrán csalóra
Lezárt ügy: a debreceni rendőrök az ATM-nél csaptak le az ukrán csalóra
Társa, Danylo Vinnik ellen jelenleg is körözés van érvényben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.