Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Virtuális valóság: hogyan hat az emberiség életére és a különféle iparágakra?

| 2021. 05. 03. | 14:28:00
Először a szerencsejáték-iparban vált közismertté.
Virtuális valóság: hogyan hat az emberiség életére és a különféle iparágakra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint a digitális technológia változik, úgy változik a mi életünk is. Az egyik legnagyobb innováció, mely hatással van a mindennapjainkra a kiterjesztett valóság (AR) és a virtuális valóság (VR). A két fogalom hasonló, mégis két teljesen különböző célt szolgál. A virtuális valóság egy szimulált élmény, amely során belekerülünk abba a térbe, abba a szobába, arra a helyre, ahol az adott esemény vagy játék zajlik és teljesen kizárjuk a valóságos világot. A kiterjesztett valóságban a jelenben maradunk és ebben a térben jelennek meg az ott nem létező elemek.

A Covid-19 járvánnyal az AR és a VR használata a különböző iparágakban nagymértékű növekedési tendenciát mutat. Mivel a korlátozások arra ösztönzik az embereket, hogy többnyire online éljék mindennapi életüket, a VR már nem tűnik túl drága vagy elérhetetlen szórakozásnak. Egyre több ember hajlandó fizetni azért, hogy a monotonná vált napjaiba egy kis színt vigyen. Legyen szó játékokról, testmozgásról vagy akár digitális utazásról. Mégis úgy gondolom a VR legfőbb vonzereje az, hogy lehetővé teszi a virtuális találkozásokat. Sok embernek segít megbirkózni a bezártsággal és magánnyal. A VR olyan társadalmi kapcsolódási lehetőséget nyújt, amely sokkal személyesebb, mint egy telefonhívás vagy a Zoom.

A mesterséges intelligencia (MI) mindennapjaink részévé vált és elengedhetetlen a virtuális valóság fejlesztéséhez. Ugye nem hat az újdonság erejével az okostelefonok arcfelismerő programja? Az arcjelek és kifejezések azonosítását is AR / VR segítségével végzik. Tudtad, hogy az egyik legrégebbi használata az MI-nek a robotpilóta? A pilóták többsége átlagosan 7 percet vesz részt aktívan az irányításban, ezen kívül minden mást a robotpilóta végez. Az olyan technológiai fejlesztések, mint a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság, minden vállalkozás számára a fenntartás és fejlődés nélkülözhetetlen kellékévé váltak. Különösen az elmúlt egy évben a legtöbb vállalatnak váltania kellett a  digitális megoldásokra. A kiterjesztett valóság rendkívüli növekedést ért el 2020-ban és a piacvezetők, mint a Microsoft, az Apple, a Google, a Facebook mostantól az AR által támogatott technológiákat használják.

A virtuális valóság először a szerencsejáték-iparban vált közismertté, a játékosok VR segítségével válnak teljes részévé egy virtuális szerencsejáték világnak. Ha kedveli az élő kaszinó játékokat, akkor imádni fogja a VR kaszinók nyújtotta élményt és a többi játékossal való közvetlen kapcsolatot. Szinte már minden szerencsejáték elérhető a virtuális világban, legyen szó pókerről, sportfogadásról vagy VR játékautomatákról, melyek egyszerű online nyerőgépek. Lenyűgöző grafikát kínálnak a játékosok számára és szinte ugyanakkora élményben lehet részük, mint a hétköznapi kaszinókban. Az évek során a VR egyre közkedveltebbé vált a különféle iparágakban. A bevásárló és kiskereskedelmi szektor folyamatosan átalakul. Virtuális megtekintéseket, bemutatótermeket, valamint virtuális vásárlási lehetőségeket kínál. A fizikai jelenlét hiányában ezek a technológiák népszerűségre és elfogadásra tettek szert, elsősorban kényelmességük, pontosságuk és precizitásuk miatt. Ezenfelül a virtuális valóságot az egészségügy több területén is alkalmazzák. A depresszió, szorongás, autizmus, PTSD és még a nikotin-függőség kezelésére is használják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.