Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telefonteszt: LG Wing

| 2021. 01. 14. | 09:38:00
Videókészítéskor jön igazán jól a kihajtható kijelző.
Telefonteszt: LG Wing
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi évben az LG megjelent termékei közül két modell volt, amit igazán vártam és reméltem, hogy lesz is lehetőségem őket kipróbálni. Az egyik az LG Velvet, míg a másik az LG Wing névre keresztelt mobilok voltak. A Velvet igazán jó konstrukció lett, azonban (eltekintve a csomagolás puritánságától) túl vastagon fogott a ceruza az ár képzéskor és egy tetszetős készülék sorsát pecsételték meg ezzel. Lássuk hát, hogy mit sikerült kihozni az igazán formabontó dizájnnal rendelkező LG Wingből.

A dobozból egy igazán impozáns méretekkel rendelkező eszköz kacsint vissza az emberre, ami nem is csoda, hiszen egy 6,8″-os 1080 x 2460 -es felbontással rendelkező és 395-ös pixelsűrűségű P-OLED típusú kijelzővel találjuk magunkat szembe, emellett a másodlagos megjelenítő egy 3,9″-os G-OLED panel 1080 x 1240 -es felbontással. Körbe alumínium keretet kapott a mobil és ezzel próbálta a gyártó ellensúlyozni az üveg hátlap miatti csúszósságát. Ezzel nincs is baj egészen addig, amíg nem próbáljuk meg kihajtani a fő kijelzőt, ami kizárólag egy irányba tehető meg. Nem vagyok ügyetlen, de nagyon oda kellett figyeljek, nehogy a földön végezze a készülék, mert ez már az az árkategória, hogy ha reccsenést hallok, miközben elesek vele, azt remélem, hogy a lábam volt, nem a telefon.

Vessünk egy pillantást a hardver további paramétereire is! Az 5G képes Snapdragon 765G (7 nm) processzor mellett találunk egy Adreno 620-as grafikus gyorsítót és helyet kapott még a készülékben 8 GB RAM valamint 128 GB belső tárhely is (létezik 256 GB-es modell). Használat közben nagyon szépen dolgozik az LG Wing és élmény volt kipróbálni, de a 4.000 mAh-es kapacitással rendelkező akkumulátort nem tartom elegendőnek ehhez a specifikációhoz, hiába képes Quick Charge 4.0+ típusú gyorstöltésre.

A hátlapi kameraszigetet megvizsgálva három egységet láthatunk. Itt helyezkedik el a 64 MP-es főkamera és a 13 MP-es és 12 MP-es értékkel rendelkező ultraszéles látószögű szenzor (nem elírás, valóban két ultraszéles kamera található a főkamera mellett). Elmondható az a tény, hogy élmény volt fotózni a mobiltelefonnal. Viszont aki főleg makró fotókat szeretne készíteni, annak nem való ez az eszköz. A selfie kamera pedig egy pop-up megoldással rendelkező 32 MP-es egység.

Nem kell sokat szórakoznunk a beállításokkal, hogy jó képeket lőjünk, de természetesen van lehetőségünk manuálisan is paraméterezni minden általunk kívánt értéket. Olyan igazi point and shoot kamerát kapunk, de jó értelemben és a képek minőségével sincs különösebb gondom annak ellenére, hogy a fényviszonyok sem kedveztek a fotók készítésekor.

Videókészítéskor jön igazán jól a kihajtható kijelző, hiszen kapunk egy gimbal üzemmódot, aminek a segítségével igazán profi videókat készíthetünk, akár 1080p/60fps vagy 4k/60fps beállítással is. Valamint elérhető egy dual kamera lehetőség is, mellyel akár (Full HD felbontással) az is rögzíthető, hogy egy adott eseménynél mi zajlik le a kamera másik oldalán is.

Véleményem szerint az LG Wing igazi erőssége a videókészítésben rejlik, azonban minden esetben extra figyelmet kellett fordítanom a mobil kezelésére a felvételek készítésekor. Nem csak csúszós az üveg készülékház, hanem kihajlítva rendkívül fejnehézzé válik és minden pillanatban attól tartottam, hogy előre bukik és elejtem a telefont. Szóval mi is lehetne a verdict? Az LG Wing majdnem 400.000 Ft-ért vásárolható meg, ami finoman szólva is eléggé borsos. Volt már jó pár drága telefon a kezeimben (drágább is), de amikor nálam volt ez a modell, minden egyes idegvégződésemmel csak arra koncentráltam, hogy nehogy leejtsem. Nem beszélve arról, hogy a fő kijelző elfordításakor csak imádkozhat az ember, hogy nem szorult-e esetleg a forgatható panel alá valami amivel húz egy szép kis ívet a másodlagos kijelzőbe szétnyitáskor. Extraként azonban meg kell említeni az IP54-es szabvány meglétét (cseppálló), illetve hiába kell nélkülöznünk a 3,5 mm-es Jack csatlakozót, de kapunk a dobozba egy átalakítót a cégtől ami szintén pozitívum. Szomorú ugyan, de ugyancsak pozitívumnak mondható a gyorstöltő megléte is. A végszó pedig?

Az LG Wing jó telefon, de a görcsösen újítani akarás oltárán elvérzett ez a koncepció.

Inkább lenne egy sima unibody házas eszköz és csomagolt volna mellé az LG egy saját fejlesztésű gimbalt. Valamint a fölösleges fejlesztés miatti magas ár sem lenne annyira arcpirító, mivel ebben az esetben olcsóbban is tudná a gyártó adni a modellt. 

Svidró Márk
TheMobilTrend blog

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!