Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Webáruház-készítés 2019-ben

| 2019. 05. 08. | 13:15:00
Erre a két tényezőre érdemes odafigyelni.
Webáruház-készítés 2019-ben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hazai cégvezetők gyakran elfelejtik, hogy a vásárlókból élnek, emiatt ahelyett, hogy ízlésesen próbálnák meg kialakítani a webáruházukat, gyakorlatilag mindent a felhasználó arcába tolnak, mondván valaki majd csak rákattint és kihasználja az aktuális promóciót. Eszükbe sem jut, hogy ezzel megzavarják a termék kiválasztási és a vásárlási folyamatot is.

Nézzük meg, mire érdemes odafigyelni webáruház készítés során, hogy kellemes felhasználói élményt okozzunk a potenciális vásárlóknak!

1. Ízléses, megnyerő dizájn és grafikai elemek használata
Csak azért, mert a cégvezető kedvenc színe a rikító hupilila, nem biztos, hogy szerencsés lesz ezt használni a webáruház készítés során. Mivel a legtöbben már okostelefonról, tabletről vagy laptopról interneteznek, fontos szerepet kapott az is, hogy a színek úgy legyenek kialakítva, hogy az lehetőleg ne merítse bizonyos készülékek akkumulátorát, illetve ne károsítsa a felhasználók szemét. Az AMOLED kijelzős okos készülékek esetében ez nagyon fontos, hiszen ezeknek a képernyője nem az egész telefont világítja meg, hanem csak azokat a képpontokat, amelyek nem feketék (#000000). Emiatt egyre nagyobb szerepet kap a sötét témák használata, hiszen a legtöbben általában este használják hosszú órákon át az okos készülékeiket, amikor már kint is annyira sötét van, hogy egy világos színű website böngészése kellemetlen a szemnek. 2019-ben érdemes erre odafigyelni, hiszen ezzel is arra lehet ösztönözni a vásárlókat, hogy inkább a cég webáruházát látogassák egy olyan helyett, ami esetleg zavarja a szemüket, vagy feleslegesen meríti okos eszközeik akkumulátorát.

2. Marketingeszközök optimalizálása
Az emberek többségét még mindig idegesítik a nem megfelelően beállított felugró ablakok (pop-up), pláne akkor, ha egy cikket olvasnak egy weboldalon, vagy egy webáruházban válogatnak a termékek között. A webáruház készítés során, a főoldalon szokás emiatt feltüntetni az aktuális promóciókat egy lehetőleg kis helyet foglaló, feltűnő, de nem zavaró helyen lévő szöveggel és linkkel ellátott képpel és/vagy videóval.

Sokkal kellemesebb felhasználói élményt lehet kialakítani a webáruházban, ha a promóciókat ízlésesen helyezzük ki, nem pedig agresszívan próbáljuk a vásárlónak ajánlani ezeket. A termékadatlapok alatt, a releváns termékek kilistázása egy igen hatékony és felhasználóbarát eszköz arra, hogy további termékek vásárlására ösztönözzük a usereket. A hírlevélre való feliratkozást pedig érdemes a kosár aljára, a felhasználási feltételek elé tenni, mert sokan automatikusan bejelölik ezt az opciót.

Kerülje el a banális hibákat, bízza inkább profikra a webáruház-készítést!

A webáruház készítés során rengeteg dologra kell odafigyelni azért, hogy a felhasználók pozitív élménnyel távozzanak egy vásárlás után, és hogy máskor is visszatérjenek. Kérje a Shoprenter.hu sokéves tapasztalattal rendelkező csapatának szakmai segítségét, hogy webáruháza már az első hónapban profitot tudjon termelni!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.