Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kihajtható okostelefont dob piacra a Samsung

| 2019. 02. 22. | 13:02:00
Megdöbbentő árcédulát biggyesztettek rá.
Kihajtható okostelefont dob piacra a Samsung
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koreai óriás átrajzolt Galaxy S szériával és a Galaxy Folddal veszi ostrom alá a piacot. Új dizájn, új funkciók – és csillagászati árcédulák mindenhol. Már az idei MWC előtt lerántotta a leplet idei első csúcsmodelljeiről a Samsung, amelyek soraiban az Galaxy S10 modellek mellett a Galaxy Fold, azaz a gyártó összehajtható kijelzővel szerelt, ősszel éppen csak felvillantott zászlóvivője is ott van.

Ez az első, fősodorbeli gyártótól származó, hivatalosan is bejelentett hajtogatható készülék, mely egy régóta várt új termékkategóriát nyit meg.

A cég a bejelentésen sem teketóriázott sokat, mindjárt a termékpaletta friss élharcosával, az összehajtható kijelzővel szerelt Galaxy Folddal nyitotta az eseményt – írja a hwsw.hu. A telefonról már kiderült néhány alapvető információ, most azonban teljes egészében lehullt a lepel a készülékről. Első ránézésre olyan, mint ha két hagyományos Samsung modellt tennénk egymásra, igaz az egyik esetében feltűnően kis méretű kijelzővel.

Galaxy Fold – az új abszolút csúcs

Ez utóbbi külső képernyő, ahogy azt már korábban megtudhattuk, egy 4,6 hüvelykes AMOLED panel, 21:9-es képaránnyal, 1960x840-es felbontással és lekerekített sarkokkal, kinyitva pedig előkerül a 7,3 hüvelykes, 4,2:3-as képarányú Infinity Flex kijelző, amelyen 1536x2152 pixel sorakozik. A nagy méretű panel a Galaxy S modellektől megszokotthoz képest vaskosabb kereteket kapott, egyik sarkában pedig egy beugró ad helyet a belső-előlapi kameráknak, mindjárt kettőnek. A nagy méretű kijelzőn a vállalat három app párhuzamos használatát is támogatja, a külső panelen megnyitott tartalmak kezelése pedig egyszerűen a telefon kinyitásával folytatható a nagy képernyőn.

A készüléken összesen hat kamera kapott helyet, az említett duón túl három a hátlapon, egy pedig a kisebb kijelző fölött.

A hátoldalon található triót egy 12 megapixeles, széles látószögű kamera, egy szintén 12 megapixel felbontású, 2x optikai zoomra képes telefotó kamera, illetve egy ultraszéles látószögű, 16 megapixeles szenzor alkotja, előbbi kettő pedig optikai képstabilizációval is kiegészül. A nagy kijelző sarkába egy 10 megapixeles és egy mélységérzékelőként működő, 8 megapixeles kamera került, míg a 4,6 hüvelykes panel fölött egy 10 megapixeles érzékelő található.

A motorháztető alatt egy a vállalat által egyelőre meg nem nevezett, 7 nanométeres gyártástechnológiával készült, nyolcmagos processzor zakatol – jó eséllyel itt is régiótól függően Snapdragon 855 vagy a gyártó legújabb saját gyártású chipje, az Exynos 9820 dolgozik. Előbbiben egy 2,84 gigahertzes, három 2,42 gigahertzre állított és négy 1,8 gigahertzen ketyegő Kryo 485 mag található, míg az idei Exynos csúcslapka két darb 2,27 gigahertzes Mongoose M4 magot, két 2,3 gigahertzen dolgozó Cortex-A75 magot és négy, 1,9 gigahertzre állított Cortex-A55 magot tartalmaz.

A gyártó a RAM-mal sem fogta vissza magát, abból mindjárt 12 gigabájt került az összecsukható eszközbe, valamint 512 gibabájt belső tárhely UFS 3.0 támogatással. A készülékház zsanérral összekötött két oldalában egy-egy különálló akkut találunk, amelyek összesített kapacitása 4380 mAh. Ez okostelefonos léptékkel nézve kifejezetten masszívnak hat, ugyanakkor a 7,3 hüvelykes képátló mellett szükség is lesz a méretes telep(ek)re.

A nagy méretű kijelző mellett egyébként adná magát, hogy a Samsung másik specialitását, az S Pen stylust is bedobja a csomagba, ugyanakkor egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a hajtogatható modell támogatná az érintőceruzát. Ennek persze műszaki oka is lehet, elképzelhető, hogy a Note-okban is használt Wacom technológiát nem triviális az új generációs, hajtogatható panelekre is átvinni, mindenesetre a későbbi generációknál bizonyára sokan fogadnák örömmel a gyártótól ismert stylust.

A Galaxy Fold április 26-án rajtol, a várakozásoknak megfelelően brutális árcédulával, bruttó 2000 euró környéki, 600-700 ezer forintos indulóáron. A készülékből 4G és 5G képes kiadás is elérhető lesz, utóbbiért vélhetően még vaskosabb összeget kell majd kicsengetni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!