Hirdetés

Nem téma!

civishir.hu

2009.09.12. 08:31

Nem téma!
Felvonultak – nem mindenki örömére.

A Fidesz népszerűsége vitathatatlan. De amit az elmúlt pár hétben nyilatkozataikban, tetteikben produkáltak például cigányozás és buzizás terén, az tán még őket is meghökkentette. (B. Gergely Krisztina jegyzete.)

Hirdetés

Itt van mindjárt Oszkár. Aki Verdi szerint ugye tudja, de nem mondja. Ám ez az Oszkár nemcsak tudja, de mondja is. Azt, amit sokan csak belülről gondolnak, halványan engednek átsuhanni az agyukon, s bár ki nem mernék jelenteni, belülről mélyen egyetértenek vele. Mármint azzal, hogy szerintük is lehet abban valami, hogy a cigányok körében az átlagosnál több lehet a sérülten született gyerek. Eddig ugyan megdönthetetlen pozícióban állt az indokok közt a pálinkás kenyér, ám ezt most kibillentette helyéből a gumikalapács és az extraadag gyógyszer. Edelény fideszes polgármestere tudta, mondta, utána meg nekiestek a politikai ellenfelek na és a romák. Mondjon le, vonja vissza, bizonyítsa be, kérjen bocsánatot. A Fidesz viszont helyi ügynek titulálta a polgármesteri kijelentést, s nem különösebben foglalkozott vele.

Miként azzal se, hogy Ékes Ilona mentális sérülteknek nyilvánította a homoszexuálisokat, s ezt még csak nem is a cukrászdában fejtette ki a vele kávézgató barátnőinek. Sajtótájékoztatót tartott a magánvéleményéről, ami azért furcsa, mert jobb helyeken a sajttájok témáját és idejét általában megbeszélik a párton belüliek. Egy politológus szerint a Fidesz azért nem reflektált a tájékoztatóra, mert nem akarja a belső feszültségeit kiteregetni a választások előtt. Bármennyire is népszerűek, nem tenne jót az imidzsüknek, ha a belviszályaikat megszellőztetnék. Így az ember, az esetleges Fidesz-szimpi vagy a szoci-szimpatizáns megmaradhat a (szintén) magánvéleménye mellett, eldöntheti, egyetért-e vagy sem Ilona sommás buzifelfogásával, a melegfelvonulásról alkotott, azt közerkölcsrombolónak titulált nézeteivel.

S abból se csinált nagy ügyet a Fidesz, hogy Orbán Viktor nem fogott kezet asszonyverő Meggyes Tamással, az iskola- és tanárabajgató esztergomi polgármesterrel. Nem ügy ez, kérem, igaz, hogy párt- és elvtársak, s mint ilyenek hasonló dolgokat, közelálló értékeket képviselnek, de a kézfogás nyugodtan elmaradhat. Nem szükséges mély következtetéseket levonni belőle, ez nyilván valami új módi, netán az imidzsmegőrzés része, vagy esetleg csak a H1N1 következménye (hiszen volt olyan egyetemi dékán is, aki szánalmas módon emiatt nem kezelt az elsőévesekkel), szóval nem kell ezt túlspirázni. A Fideszben jelenleg olyan működési rendszer uralkodik, amely szerint magánvéleményről is lehet sajtótájékoztatót tartani, képviselő-testületi ülésen is lehet cigányokat provokálni, és hivatalos látogatáson is lehet a kézfogást mellőzni.

Itt például kezet fogott (fotó: nyugat.hu)

Feltételezem: kormányra kerülésük után gyorsan visszaáll majd a szigor a győző párton belül, s jobban megzabolázzák az esetlegesen elszemtelenedett pártkatonáikat. Hiszen a rokonszenvindexük magasan tartására nekik is szükségük lesz – sőt akkor lesz csak szükség rá igazán!

Szóljon hozzá!

Hirdetés