Hirdetés

A Bumerángba visszapörögsz

civishir.hu

2009.09.16. 08:35

A Bumerángba visszapörögsz
Fotók: Vállaji Orsolya

Debrecen – Sorozatunkban szívünknek kedves, kedvetlen, szomjoltó, búfelejtő, késdobáló, erkölcssikkasztó, avagy mennyet érintő helyszíneket mutatunk be. +Értékelés! (Vállaji Orsolya írása)

Hirdetés

A Kishegyesi úti bevásárlóközpont mellett járunk, távol a városközponttól. Na, nem annyira, hogy egy-két sör után ne lehessen teleportálni a Piac utcára. A belvárostól 3-4 cigire, néhány sörre vagyunk. Van itt egy kocsma, ahol próbálkoztak már sok arcvonallal. A film mintájára táncoltak már a pulton, volt már középszerű diszkó, ahol gépzenére buliztak. Sokan még mindig a régi nevén ismerik: Sakáltanya vagy Sierra. Most már nem akar diszkó lenni, sem táncos klub, egyszerűen csak kocsma, amihez úgyis visszatalálsz, mert ez a bumeráng természete.

A Bumeráng nem lepukkant, hányós, búfelejtős kocsma. Megmenekült a 10 óra utáni alkoholtartalmú italok kiszolgálásának tilalmától – nem úgy, mint a közelben lévő bevásárlóközpont. Az árak kedvezőek, a kiszolgálás gyors, a társaság nem csövesekből és öreg kocsmabútorokból áll. Főképp baráti társaságok járnak ide. Fiatal egyetemisták, akik megnéznek egy-egy focimeccset, megünnepelnek egy-két születésnapot, beszélgetnek, zenét hallgatnak. Tökéletes a péntek esti lazulásra, a szombati buli előtti bemelegítésre, a lovardás szerdára, sima hétköznapon, a fárasztó nap utáni sörözésre. Sőt! Tartottak már itt eljegyzési bulit is.

A berendezés igényes, a régi fa székeket kényelmesebbre cserélték. Egyre többen fedezik fel ezt a helyet, mert olcsó és ugyan luxus kategória, de nem is Debrecen alja. A mosdók rendben vannak, bátran bemehetünk, még kéztörlőt is találunk – az esetek többségében. Ha nagyobb társasággal érkezünk, érdemes előre szólni, mert hétvégén sokan vannak. A bumeráng szárny alakjának köszönhetően emelkedik a magasba, könnyű súlya teszi képessé a lebegésre, pörgő mozgása pedig stabilitást kölcsönöz neki. Így történt ez a debreceni Bumeránggal is. Felemelkedett a magasba, könnyen lehet ott lebegni és pörögni, stabil bázist jelent, amihez visszatérsz.

ÉRTÉKELÉS: 

Felszolgáló/pultos (0-10 pont)
Dekorativitás: 6
Kedvesség: 8
Gyorsaság: 8
Rugalmasság: 7
Borravaló: 7

Árak (forint):
Ásványvíz (0.5 l): 130
Kóla (2 dl): 170
Sör (0.5 l): 190
Bor (2 dl): 200
Pálinka (5 cent): 500
Kávé (eszpresszó): 120
Ropi (csomag): 70

Egység (0-10 pont)
Megközelíthetőség: 7
Kényelem: 7 
Kerthelyiség: 0
Mosdók: 5
Zene: 7
Technikai felszereltség: 7

Nyitva tartás: délutántól reggel 6-ig

Szóljon hozzá!

Hirdetés