Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borat, aki szétszórta a koronavírust a világban

| 2020. 10. 28. | 18:27:00
Átverték a kazah nép nagy, fehér, hülye fiát.
Borat, aki szétszórta a koronavírust a világban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borat 2006-ban lépett színre először, hogy a kazah nép nagy fehér gyermekeként „menni művelődni Amerika”. Az áldokumentumfilmben emlegetett Kazahsztánnak nem sok köze van a valódi, közép-ázsiai államhoz, a Borat szülőfalujában játszódó jeleneteket egy elmaradott, Isten háta mögötti román faluban, Glodban vették fel (akkor is, most is), a kommunikáció is csak elméletileg kazak, igazából többnyire héber, örmény vagy román halandzsa, amibe sokszor cseh és lengyel is keveredik.

Az álkazah álriporter Borat első amerikai kalandjaihoz egyszerűen viszonyul az ember: vagy hangosan röhög másfél órán keresztül, vagy az ötödik percnél kikapcsolja a televíziót. Borat megszemélyesítője, Sacha Baron Cohen egyébként is így osztja meg az embereket: az egyik a rajongásig szereti, a másik hányni tudna tőle, nincs középút.

Borat egy alapvetően kedves ember, de műveletlen, rasszista, antiszemita, szexista, ízléstelen, szemérmetlen, soviniszta figura, aki mindezen tulajdonságok mellett rendkívül őszinte és pofátlanul magabiztos. Sokakkal meggyűlik a baja, óriási botrányokat kavar, míg másoknál nagy tetszést arat. Miközben az ember röhög, röhög, és csak röhög. A nagy alakváltó, Sacha Baron Cohennél senki nem tud ma a showbizniszben szellemesebben megbotránkoztatni, gúnyt űzni az előítéletességből, a gyűlöletből vagy éppen a politikai korrektségből, mindezek által pedig az amerikaiakból. Most is talált elég hülyét az újvilágban másfél óra tömény hahotázáshoz.

Borat 14 év után visszatér a lehetőségek hazájába, de most azzal a küldetéssel, hogy Michael Pence amerikai alelnöknek elvigye Johnny-t, a pornósztár majmot ajándékul, a kazah elnök megbízásából. A híres majom azonban nem éli túl az utat, mert a ládájába lopodzó Tutar – aki Borat ketrecben nevelt tinédzser lánya – Amerika felé belőle táplálkozik.

Trumpnak öltözve Michael Pence alelnök rendezvényén

Jobb híján Tutart kínálják fel az alelnöknek, aki egy hivatalos fellépésen nem reagál a „kazah kedvességre”. Michael Pence természetesen nincs beavatva, mint ahogy a legtöbb szereplő is csak annyit tud, hogy valami reality forgatócsoport jár éppen náluk. Így fordult elő, hogy a forgatás alatt a gyanútlan statiszták nagyon sokszor rendőrt hívtak, illetve Boratnak gyakran álruhába kellett bújnia, mert sokan felismerték. A jelenetek komikuma éppen abból fakad és abból is bontakozik ki, hogy

a szereplők nem színészek, hanem egyszerű civilek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mozifilm szereplői lesznek.

Borat mindenesetre túlélte ezt a túrát is a „világ legnagyszerűbb kultúrájában”, bár sokáig lógott a levegőben, hogy a küldetés kudarca miatt otthon kivégzik. Ezúttal kalandjai során az új, érzelmes oldalát is megmutatta, kiderült, hogy apaként sem lenne utolsó, ha jobb helyen szocializálódik, egy zsinagógában pedig megbizonyosodott arról, hogy a holokauszt valóban megtörtént, és a zsidó öregasszonyok nem esznek elő kazah férfiakat, de az üzbégekről ez azért még nem mondható el.

Borat slusszpoénként Rudy Giuliani volt New York-i polgármestert, Donald Trump lelkes támogatóját húzza a csőbe, de olyan durván, hogy azt az öreg ebben az életben már nem tudja kimagyarázni, majd nagy furfanggal leleplezi a kazah titkosszolgálatot. Rádöbben: koronavírussal megfertőzve küldték őt Amerikába, ahová egy rozsdás teherhajó fedélzetén érkezett meg, a kínai Vuhant, majd Olaszországot, Spanyolországot és Angliát is érintve…

A Borat 2 a szégyentelenségen is röhögni tudóknak kötelező! Mindenki másnak erősen ajánlott. A magyar bemutatót november elejére ígérték.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.