Hirdetés

Meleg szerelmesfilm érkezik a mozikba. Nem meleg propaganda!

IC Press

2018.02.05. 17:08

Meleg szerelmesfilm érkezik a mozikba. Nem meleg propaganda!
Jelenet a filmből: Armie Hammer (balra) és Timothée Chalamet 

A kritikusokat lenyűgözte.

Hirdetés

Hirdetés

Ezen a héten egy 4 Osca-díjra jelölt Szólíts a neveden! című filmet kezdik vetítetni a magyar mozik.

A film a tavalyi Sundance filmfesztiváli bemutatkozása óta megállíthatatlan; díjt díjra halmozva gyűjti be az elismeréseket a fesztiválokon és rangos díjátadókon. Három Golden Globe-, négy BAFTA- és már négy Oscar-díj jelölést is magáénak tudhat a kritikusok által kiemelkedőnek kikiáltott alkotás.

A film jelenleg 96%-os értékelésen áll a Rotten Tomatoes kritikai oldalon.

A legjobb film Oscar-díja mellett, a film főszerepét alakító, Timothée Chalamet is izgulhat majd a márciusi díjátadón, aki  nevezhető a 2017-es év egyik legnagyobb felfedezettjének. A mindössze 22 éves színész a forgatás kedvéért tanult meg zongorázni és gitározni, valamint 3 nyelven is megszólal a filmben. Nem marad le mellette a film másik főszereplője, Armie Hammer, akit korábban olyan sikeres mozifilmekben láthattunk, mint Az UNCLE embere, a Social Network – A közösségi háló valamint A magányos lovas.

A szólíts a nevedent André Aciman azonos című regénye alapján a népszerű író-rendező James Ivory adaptálta forgatókönyvé, a rendezői székben az olasz Luca Guadagnino foglal helyet, a film zenéjét és dalait pedig Sufjan Stevens szerezte.

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio (Timothée Chalamet), a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelmesek…

Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer) érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni, mit akar.

Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.