Hirdetés

Hirdetés

A krimi királynőjének hét művét is megfilmesítik

MTI

2016.08.25. 16:37

A krimi királynőjének hét művét is megfilmesítik
pixabay.com

Az írónő egyik személyes kedvencét is.

Hirdetés

Hirdetés

Agatha Christie újabb hét művét filmesíti meg az elkövetkező négy évben a BBC, köztük a krimi királynőjeként emlegetett írónő egyik személyes kedvencét is.

A brit közszolgálati médiatársaság 20 millió fontért szerezte meg a kötetek megfilmesítésének jogát - írta csütörtökön a The Daily Telegraph című lap.

A médiatársaság egyelőre csak három regény címét közölte a megfilmesítésre váró további hét közül.

Ezek egyike Az ABC-gyilkosságok, amelyben Hastings kapitánnyal és Japp főfelügyelővel az oldalán Hercule Poirot fut versenyt az idővel, hogy megállítson egy többszörös gyilkost. A mesterdetektív szerepében David Suchet volt látható az ITV csatornán 1989 és 2013 között futó feldolgozásokban, a színész azonban a hírek szerint nem akar újra a belga nyomozó bőrébe bújni.

És eljő a halál... címmel jelent meg Agatha Christie egyetlen olyan regénye, amely nem a 20. században játszódik, hanem a négyezer évvel ezelőtti Egyiptomban. A BBC szintén felvette a megfilmesítendő krimik sorába. A kötet egyes források szerint egyike az írónő mindössze négy olyan regényének, amelyet semmilyen formában nem dolgoztak még fel.

Filmre viszi a BBC Az alibi című regényt is. A ferde ház mellett ez volt Agatha Christie személyes kedvence. Korábban az ITV is fel-, illetve jelentősen átdolgozta, Miss Marple volt a főhőse, noha a derűs kedélyű vénkisasszony eredetileg nem szerepel a történetben.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.