Hirdetés

Talmácsinak véget ér a MotoGP-pályafutása

www.motogphirek.hu

2009.10.21. 14:04

Talmácsinak véget ér a MotoGP-pályafutása
Talmácsi csapat nélkül maradt a Moto GP-ben

Talmácsi Gábornak sajnos búcsút kell intenie a királykategóriának, miután az olasz csapat, a Scot Honda nyergébe jövőre a San Marino-i Alex de Angelis ül.

Hirdetés

Spanyol lapértesülések szerint a san-marinoi kormány közbenjárásának köszönhetően Alex De Angelis ül majd a Scot Racing Team Hondáján a 2010-es évtől fogva. Sokáig úgy tűnt, hogy a Gresini Hondásnak a Moto2-ben vagy a Superbikeban kell „menedéket keresnie”, azonban a legújabb információk szerint Angelisnek sikerült megegyeznie a Scot csapattal. Voltak ugyan olyan híresztelések melyek szerint az olasz alakulat két motorral vág neki jövőre a királykategóriának, azonban a gárda továbbra is marad az egyversenyzős felállásnál, ami egyben azt is jelenti, hogy Talmácsi Gábornak sajnos búcsút kell intenie a királykategóriának.

Mostantól tehát az a legnagyobb kérdés, hogy Talmácsi Gábor vajon melyik Moto2-es alakulatnál folytatja a pályafutását. Még korábban Talma menedzsere, Stefano Favaro, arról számolt be, hogy ha nem sikerül királykategóriában maradniuk, akkor nagy valószínűséggel az Aprilia ajánlatát fogadják majd el, ugyanis az olasz gyár felajánlotta Talmácsiéknak, hogy Gábor ismét a márka gyári versenyzője lehet a Moto2-ben. Nos, majd meglátjuk, hogy miként alakulnak majd a dolgok, mindenestre nem lenne egy utolsó dolog, ha mind a három magyar fiúnk, Talmácsi, Németh és Tóth, is egy géposztályban húzná a gázt. A fentiek egyébként azt is jelentik egyben tehát, hogy immáron végeleges listát lehet „kiállítani” a MotoGP jövő évi versenyzői felállását illetően, leszámítva persze az FB Corse csapatát, hiszen azt továbbra sem tudni, hogy ki lesz az újonc alakulat versenyzője. Íme a lista…

Fiat Yamaha Team: Valentino Rossi, Jorge Lorenzo
Ducati Marlboro Team: Casey Stoner, Nicky Hayden
Repsol Honda Team: Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso
Monster Yamaha Tech3: Ben Spies, Colin Edwards
San Carlo Honda Gresini: Marco Simoncelli, Marco Melandri
Rizla Suzuki MotoGP: Loris Cpairossi, Alvaro Bautista
Pramac Racing: Mika Kallio, Aleix Espargaro
Epp Honda: Hiroshi Aoyama
Scot Racing Team MotoGP: Alex De Angelis
LCR Honda MotoGP: Randy De Puniet
FB Corse: ?

Szóljon hozzá!

Hirdetés