Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sebastian Vettel nyerte a Maláj Nagydíjat

| 2010. 04. 04. | 13:45:10
Sepang – Vettel a harmadik futamon végre célba ért, és ha már végig ment, győzött is. Csapata, a Red Bull Webber második helyével kettős győtelmet ünnepelhet.
Sebastian Vettel nyerte a Maláj Nagydíjat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az eddigi futamokon is nagyszerűen teljesítő Vettel nem ismert kegyelmet a rajtnál: gyönyörűen startolva megelőzte mind Rosberget, mind saját csapattársát és a versenyen végig vezetve magabiztosan nyerte meg a Maláj Nagydíjat.
A két Ferrari és a két McLaren gyakorlatilag „kéz a kézben" kezdett el átvágni a mezőnyön, és a harmadik körre hat-hét versenyzőt mindannyian maguk mögé utasítottak. Közülük is Lewis Hamilton volt a legagresszívabb, aki az ötödik körben már a tizedik helyen állomásozott, míg a többiek beragadtak a két Toro Rosso mögé. 

Schumi gépe elszállt

Az angol ekkor nagy csatába bonyolódott a Renault pilótájával, Vitalij Petrovval, és úgy tűnt, szabálytalanul akadályozta az oroszt – de némi meglepetésre nem büntették meg a McLaren versenyzőjét. A kerékcserék sorát a címvédő világbajnok, Jenson Button kezdte meg, aki a tizedik körben jött ki először a boxutcába. Másodpercekkel később Michael Schumacher Mercedese megadta magát, a hétszeres világbajnok számára véget ért a futam. 

Elnyúlt a kerékcsere

A két Red Bull közben fokozatosan meglépett a mezőnytől, még a harmadik helyen álló Rosberg sem tudta velük tartani a lépést. Az élen álló hármasból a Mercedes pilótája jött ki elsőként kerékcserére, majd őt követte Vettel (mindketten a 23. körben), a Red Bull versenyzője csapattársa mögé, a második helyre jött vissza. Webber egy körrel tovább maradt kint, és megvolt az esélye rá, hogy megelőzze Vettelt, azonban kerékcseréje sokkal tovább tartott, mint Vettelé. Hamilton időközben a második helyen körözött, de ellentétben vetélytársaival ő még nem volt kinn kerékcserén – pedig már az 56 körös futam felénél jártunk. Végül a 31. körben szánta rá magát a boxutca meglátogatására, és centikkel bár, de visszajött a hetedik helyre csapattársa, Button elé. Hat körrel később Fernando Alonso is kiment friss gumikért, így a hatodik és a kilencedik helyek között „összejött” a két Ferrari és a két McLaren: Hamilton, Button, Massa, Alonso sorrendben. 

Alonso kiesett

Hamilton nem tudta megelőzni Sutilt, Massa azonban elment Button mellett a 44. körben. A brazil sikerén felbuzdulva csapattársa, Alonso is üldözőbe vette a címvédőt, de néhány körrel későbbre időzített támadását a brit sikerrel hárította. A ferraris ennek ellenére nem adta fel, így a két világbajnok csatározása elegendő izgalommal szolgált a hajrában. Alonso végül nem járt sikerrel, sőt annyira „szétgyilkolta” a Ferrarit, hogy az utolsó előtti körben nem bírta tovább az autója, így a spanyol kiesett a versenyből. De legalább volt izgalom az utolsó körökben is, ugyanis a közvetlen élmezőnyben továbbra sem változott semmi...

Az élen autózó Vettel sikerét senki sem veszélyeztette, az eddigi versenyeken is nagyszerűen teljesítő Vettelt ezúttal a technika sem hagyta cserben, így a 22 éves német megszerezte idei első futamgyőzelmét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.