Hirdetés

Rossi Mexikóban nem húzza, hanem nyomja

Mexikóban ül egy WRC-autóba

2009.10.22. 12:29

Rossi Mexikóban nem húzza, hanem nyomja

Egy futam erejéig újra WRC autóba ül 2010 márciusában Valentino Rossi, aki Mexikóban fog indulni a többi résztvevővel együtt. Az olasznak ez lesz majd a negyedik alkalma, hogy elindul a Rally Világbajnokságon.

Hirdetés

A nyolcszoros motoros világbajnok utoljára 2008-ban indult a WRC wales-i versenyén, ahol összesítésben a 12. lett egy Ford Focus volánja mögött. Legjobb rally-s eredményét még 2006-ban szerezte egy Subaruval Új-Zélandon, amikor a 11. pozícióban végzett. Első alkalommal még 2002-ben próbált szerencsét a WRC Brit Nagydíján, amikor korai kiesésével fel kellett, hogy adja a küzdelmet Peugeot-jával.

Jelenleg Rossi magabiztosan menetel hetedik MotoGP királykategóriás vb címe felé és akár már most hétvégén Malajziában bajnokot avathatnak belőle. A jövő évi MotoGP szezon április 9-11-én kezdődik Qatarban, tehát rally-s kitérője nem fogja őt akadályozni motoros szereplésében. Mexikó a WRC második helyszíne a 2010-es szezonban, ami március 7-én kerül megrendezésre. Sőt egyik MotoGP-s tesztlehetőséggel sem ütközik az időpont, mert előtte február 24. és 26. között lesz a második teszt Sepangban, még utána március 17-19-ig Qatarban próbálnak a legnagyobbak. A „Doktor” már jó párszor hangot adott annak, hogy motoros pályafutása után szeretné karrierjét a rally világában folytatni. Majd meglátjuk, hiszen elmondása szerint még jó pár évet szeretne lehúzni a GP mezőnyében.

www.motogphirek.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés