Hirdetés

Folytatják a bojkottot a Forma-1-es pilóták

Folytatják a bojkottot a Forma-1-es pilóták

www.f1vilag.hu

2010.03.15. 10:16

Folytatják a bojkottot a Forma-1-es pilóták
Alonso és Hamilton, a két nagymenő is kitart

A Forma-1-es versenyzők készen állnak tovább folytatni bojkottjukat, amennyiben a sportág kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone továbbra sem lesz hajlandó beengedni a rajtrácsra fizioterapeutáikat.

Hirdetés

Bár a közvetítésből nem derült ki, de szokatlan módon kezdődött meg a szezonnyitó Bahreini Nagydíj, ugyanis a versenyzők a rajtrács helyett a boxutcában, és a garázsokban készültek a rajtra, ezzel kifejezve nemtetszésüket egy idén bevezetett szabály miatt.

Ecclestone-nak ugyanis elege lett abból, hogy évről évre egyre nagyobb volt a tömeg a futamok előtt a rajtrácson, ezért szigorított a szabályokon, és még a versenyzők fizioterapeutáit sem engedi be a rajtrácsra, ami kiverte náluk a biztosítékot.

A brit üzletember közölte a pilótákkal, hogy ha magukkal akarják vinni segítőjüket a rajtrácsra, akkor azt a csapatukkal beszéljék meg, ők szerezzenek belépési engedélyt a szakembernek, ami nem egyszerű, hiszen az idei évben a csapatok is csak korlátozott létszámban lehetnek jelen a versenyeken.

A versenyzők azonban kijelentették, hogy amennyiben nem oldódik meg a helyzet, akkor a két hét múlva megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjon is bojkottálni fogják a televíziós interjúkat a rajtrácson, és a boxutcában, illetve a garázsban készülnek a rajtra, ugyanis a végsőkig szükségük van fizioterapeutájukra.

Szóljon hozzá!

Hirdetés