Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lemondott a pólósok elnöke, de az élet megy tovább...

| 2010. 07. 28. | 18:29:14
Debrecen - Még nem is csobbantak egyet a zöld asztalnál OB I-be jutott debreceni pólósok, máris "összement a tej" a vezetőségben. Borbély Ferenc elnök lemondott.
Lemondott a pólósok elnöke, de az élet megy tovább...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagy hírt, hogy ősztől élvonalbeli csapata lehet Debrecennek, azért kell ismételgetni, mert a debreceni sportbarátok közül sokan még nem elég tájékozottak vízilabdás poszton. Igaz, hogy eddig csak a harmadosztályban vitézkedett a DVSE gárdája, ám egy tollvonással egyből két osztályt ugorhat, miután az elit ligában már tavaly is csonka mezőny, 11 csapat jelenkezett játékra. A debreceniek örömest betöltenék az űrt, és be is adták a kérvényt a pólószövetséghez, bízva a kedvező elbírálásban.

Addig is a háttérben zajlik a munka, kezd összeállni a menedzsment, a két klub, a DVSE és a Cívis Póló egyesülése azonban nem ment zökkenőmentesen. Borbély Ferenc, a DVSE elnöke támogatottság hiányában lemondott, és további két DVSE-s dobta be a törülközőt, Benedek Attila és Vass Gergely.

A Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület - ez a házasság utáni hivatalos neve a klubnak - augusztus elejére hívott össze rendkívüli közgyűlést, s akkor választanak új tisztségviselőket a lemondottak helyére.

A lemondott elnök, Borbély Ferenc  közleményben fogalmazta meg az álláspontját, amit a kérésére az alábbiakban teljes terjedelemben közlünk:

"A mai napon elküldtem az egyesületben viselt elnöki tisztségemről való lemondó nyilatkozatomat a sportegyesület elnökségének. A lemondásomról szóló döntésemet hosszas megfontolás után és az egyesület életében hosszú ideje tevékenykedő, illetve jó tanácsokkal segítő személyek véleményét kikérve hoztam meg.

A Debreceni Vízilabda Sportegyesület megalapításával 2006-ban hosszú évek pauzája után Debrecenben ismét otthonra talált a vízilabda, mely sportágat debreceni létesítmény hiányában közel tíz éven keresztül sikerült lelkes szülők kitartásával és segítségével életben tartani a megyében, Hajdúszoboszló városában. Az európai színvonalú debreceni sportuszoda átadásával komoly szülői támogatottság, s a város sport iránti elkötelezettsége mellett lehetőség nyílt arra, hogy Debrecenben megvalósítható legyen a minőségi vízilabdasport. Az egyesület égisze alatt mind az utánpótlás, mind pedig a felnőtt korú sportolók versenyeztetése lehetővé vált azzal, hogy mindemellett a tömegsport szinten mozogni vágyó gyerekeknek is helye legyen a medencében.

Bár az egyesület életében voltak nehézségek, hullámvölgyek, de 2010-re sikerült elérni – egyebek közt az egyesület kezdeményezése nyomán a Cívis Póló Sportegyesülettel való fúzió révén –, hogy Debrecenben több mint kétszáz igazolt sportoló tud versenyszerűen vízilabdázni egy kiváló edzői stáb irányítása mellett. Mindez lehetővé teszi, hogy a magyar első osztályú bajnokságok minden korosztályában versenyeztethessen csapatot a DVSE, így felhelyezve Debrecen városát Magyarország vízilabda térképére, az ország egyik legnépszerűbb és tagadhatatlanul a legsikeresebb olimpiai csapatsportágában. Az elmúlt években utánpótlás csapataink erőn felül helytálltak a bajnoki küzdelmekben, míg felnőtt csapatunk kivívta az OBI/b. bajnokságban való szereplés jogát, mely után már csak hab volt a tortán, hogy a Magyar Vízilabda Szövetségbe eljuttatott pályázatunk elfogadásra került, s ennek eredményeképpen a magyar vízilabda története során elsőként lehet első osztályú csapata Debrecennek.

Mindezen sikerek ellenére azonban úgy érzem, hogy az egyesület újonnan felálló elnökségében való támogatottság hiányában, a jövőben az elnöki munkámat nem tudom a korábbi elkötelezettséggel végezni.

Ezúton is szeretném megköszönni Debrecen városának, az egyesületi munkában aktívan részt vevő szülőknek, az elkötelezett támogatóknak, illetve az egyesületi tisztségükről szintén lemondó Benedek Attilának és Dr. Vass Gergelynek, valamint a munkáját tovább folytató Kardos Ilonának a segítségét.

Minden a debreceni vízilabdát szívén viselőnek sok sikert kívánok a további munkához!

Debrecen, 2010. július 28.



Borbély Ferenc"

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A momentumos Cseh Katalin megakadályozná, hogy a Gazprom beszálljon a magyar fociba
A momentumos Cseh Katalin megakadályozná, hogy a Gazprom beszálljon a magyar fociba
A Gazprom korábban jelentős szereplő volt az európai futballban.
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A debreceniek hajdúhadházi kiválósága történelmet írhat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.