Hirdetés

Magyar hősök!

Magyar hősök!

civishir

2009.10.10. 10:29

Magyar hősök!
Németh: dupla élvezet

Extázisban őrjöngött péntek este a magyar futballtársadalom, a játékosoktól, edzőktől kezdve a bírókon át a szurkolókig: a magyar válogatott az U20-as világbajnokságon bejutott a legjobb négy közé.

Hirdetés

Egervári Sándor edző együttese ezzel az utóbbi évtizedek legnagyobb magyar futballsikerét érte el, hatalmas örömet okozva ezzel az egész országnak.
Az alábbiakban azt gyűjtöttük össze, mit is nyilatkoztak a magyar hősök. - Két fáradt csapat csapott össze, de a vb során már nem először mutatták meg futballistáink, hogy elsősorban mentálisan nőnek riválisaik fölé. Tudtuk, hogy magas hőfokú találkozó vár ránk, és így is lett, rengeteg fordulatot hozott ez a százhúsz perc – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak győztes találkozó után Egervári Sándor, akit a rendes játékidő végén – olasz kollégájával együtt – a lelátóra küldött a játékvezető. Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Francesco Rocca egyáltalán nem a játékvezetőre fogja csapata búcsúját, annak ellenére sem, hogy Oscar Ruiz három futballistáját is kiállította. Az olasz szakember szerint Németh Krisztiánnal és Koman Vladimirrel nem tudott mit kezdeni csapata.
A magyar gárda remek kapusa, Gulácsi Péter nem volt teljesen elégedett. - Furcsa módon nem vagyok felhőtlenül boldog, mivel nagyon zavar a második bekapott gólunk, amelyet háríthattam volna – mondta a Liverpool hálóőre. A „meccs embere” egyértelműen a mieink csatára, Németh Krisztián volt, aki második góljáról mesélt az NS-nek. - Koman remek indítása után beléptem a védő elé, aki azonban rálépett a sarkamra, így a következő lépésnél a jobb lábamon már csak félig volt rajta a cipő. Tudtam, hogy ballal kell ellőnöm a labdát, de szerencsére sikerrel jártam. Ezután olyan eksztázisba kerültem, hogy azt nem is lehet elmondani – nyilatkozta a mérkőzés egyik hőse a lefújás után.
A magyar csapat ezzel a sikerrel már 60 millió forintot keresett önmagának, ám az a boldogság, amit az embereknek adtak, ennél sokkal-sokkal többet ér. Folytatás kedden Ghána ellen, az elődöntőben…

U20-as labdarúgó-világbajnokság, negyeddöntő:
Olaszország–Magyarország 2–3
(Mazzotta 82., Bonaventura 113., ill. Koman 2. – tizenegyesből, Németh 112., 117.).

Szóljon hozzá!

Hirdetés