Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Futsal EB: zeneszerző és sztárbíró is segít

| 2009. 12. 28. | 15:24:18
Debrecen – Zeneszerző, pszichológus és sztár játékvezető segíti a januári hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar futsal-válogatottat, amely a két ünnep között Telkiben edzőtáborozik.
Futsal EB: zeneszerző és sztárbíró is segít
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kozma Mihály, a magyar válogatott debreceni illetőségű szövetségi kapitánya minden részletre kiterjedő programot állított össze csapatának, hogy ellensúlyozza a profikból álló európai elit csapatok helyzeti előnyét. 

–  A játékosok érzik a felelősségüket, és a karácsonyi finomságoknak ellenállva, jó fizikai állapotban maradtak – mondta Kozma Mihály. – A csapatba kerülésért még nem ért véget a versengés: tizenheten vagyunk, a keretet január közepén, az utolsó felkészülési meccset követően szűkítem három fővel. Mindenki tisztában van azzal, mekkora a tét: hazai pályán, majd 10 ezer ember előtt léphetünk pályára, ráadásul a labdarúgás első magyarországi rendezésű világversenyén.

Kozma nem rejti véka alá, noha csapatunkat a legjobb nyolc európai futsal válogatott között tartják számon, a gárda némi hátrányból indul harcba:

– Nálunk egy-két játékos akad, aki a futsalból él, az Eb-n résztvevő másik tizenegy válogatott java részét profik alkotják. És nem csak az anyagi megbecsültséget értem ez alatt, hanem a mentalitást is. A szakmai felkészítés mellett ezért igyekszem ezt a hátrányt is kiegyenlíteni. A korábban futsalozó, világszerte ismert zeneszerző-zongoristát, György Ádámot hívtam meg például, hogy az egyik nap edzzen velünk, majd tartson előadást a sikerek felé vezető útról. Egy másik alkalommal az Eb- és vb-döntőt vezető futsal játékvezető, Török Károly beszél a nemzetközi bírók szabályalkalmazási gyakorlatáról. És tervezem Nagy Sándor pszichológus bevonását, aki a nagypályás válogatott munkáját is segítette.

A szövetségi kapitány természetesen saját leckéjét is felmondatja a válogatottal:
– December elején a védekezésünket raktuk össze, míg most a labdabirtoklás váltását gyakoroljuk, vagyis azt, miként reagáljunk labdavesztéskor a másodperc tört része alatt. Ezt követik majd a saját támadási variációink. Napi két edzés között napi másfél óra videózás szerepel az étlapon: a kilenc brazilt foglalkoztató azeriekkel, és a mentálisan nagyon erős csehekkel kerültünk egy csoportba, és legalább az egyik ellenfelet le kell győznünk a legjobb nyolc közé kerüléshez. Ez a minimális célunk, de a hazai közönség előtt utóbb merészebb terveink is lehetnek.

A szurkolók máris bíznak a csapat továbbjutásában a január 19-én kezdődő Európa-bajnokságon. Ez ideig a budapesti csoportmeccseinkre a jegyek több mint fele gazdára talált, és a – mieink továbblépése estén – hazai érdekeltségű negyeddöntő a legnépszerűbb. A január 30-i debreceni Eb-döntőre pedig immár a jegyek 70 százaléka gazdára talált. A bérletvásárlási akciót a szervezők január 10-ig meghosszabbították, belépők a www.futsalerotickets.com oldalon, országszerte az Ibusz-irodákban, illetve a Budapest Sportaréna és a Főnix Csarnok jegypénztáraiban kaphatók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés