Hirdetés

Az Aranycsapat nyomában

Máris sporttörténelmet írt a magyar U20-as válogatott

www.focitipp.hu

2009.10.13. 12:02

Az Aranycsapat nyomában
Az Aranycsapat az 1954-es, svájci világbajnokságon játszott elődöntőt, majd később döntőt is

Debrecen – A magyar válogatott kedden 16:30-kor találkozik Ghánával az egyiptomi U20-as világbajnokság elődöntőjében. Magyar részről vb-n utoljára az Aranycsapat jutott be a legjobb négy közé.

Hirdetés

Egervári Sándor, a magyarok szövetségi kapitánya komplikáltnak nevezte saját helyzetét, mivel eltiltás miatt Szekeres Adrián és Takács Péter mellett a torna legjobb magyar játékosa, Koman Vladimir sem játszhat az Afrika-bajnok ellen. A Bari légiósa négy találatával a legeredményesebb a csapatban, de irányítókészsége is hiányozni fog a csapatnak (az olaszok ellen két príma gólpasszt adott Németh Krisztiánnak). A csapatkapitány mellett a szövetségi kapitányra sem számíthatnak a fiúk: a negyeddöntőben a lelátóra küldött Egervári Sándor Kairóban sem ülhet a kispadra.

Másodedzője, Kenyeres Imre óva int az elbizakodottságtól. A ghánaiak korábbi mérkőzéseinek elemzése után a stáb megállapította, hogy az afrikai együttes legfőbb ereje a gyorsaságában rejlik. A ghánaiak remekül kontráznak és csapatuk technikailag is képzett játékosokból áll. Abedi Pelé fiát (Andre Ayew) nem kell bemutatni a futballszurkolóknak, a 19 éves játékos már 15-ször pályára lépett hazája nagyválogatottjában is. Nem árt figyelnünk Dominic Adiyiah-ra sem, aki hat találatával vezeti a torna góllövőlistáját.

A magyar válogatott a tornán egy afrikai csapattal már találkozott, Dél-Afrika ellen Németh Krisztiánék 4:0-ra győztek. Ghána mérlege is kiváló az európaiak ellen: a csoportkörben a ghánaiak 4–0-ra verték Angliát, viszont az általunk kivégzett dél-afrikaiakat csak hosszabbítás után tudták legyőzni a legjobb tizenhat között.

Szóljon hozzá!

Hirdetés