Hirdetés

A Loki is megkapta a magáét

ml.sz

2009.10.07. 08:29

A Loki is megkapta a magáét
A Fradi-tábor debreceni akciója 400 ezer forintjába került a zöld-fehér klubnak (Fotó: Salánki Gáb

Debrecen – Az MLSZ szinte az egész mezőnyt megrótta, az Újpestet ráadásul még zártkapus büntetéssel is sújtotta.

Hirdetés

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a két és fél héttel ezelőtti DVSC-TEVA–Ferencváros mérkőzésen történt nagy visszhangot kiváltó események kapcsán tiltott pirotechnikai eszközök használata miatt a Debrecenre 200 000, a Ferencvárosra pedig 400 000 forint pénzbüntetést rótt ki - olvasható az mlsz.hu-n. A zöld-fehéreknek azért kell többet fizetniük, mert a vendégek szurkolói több tiltott eszközt használtak, mint a hazaiak, ráadásul a klub többszörös visszaesőnek számít.

A testület a Lipcsei Gábor masszőr (Ferencváros) ellen indított eljárást felfüggesztette, mert a rendőrségtől még semmilyen vizsgálati eredmény nem érkezett meg, s a bizottság véleménye szerint azokat meg kell várni. Az Újpest - Ferencváros bajnokin történt rendzavarások kivizsgálása folyamatban van, az ügy a jövő keddi ülés napirendjén szerepel.

A Honvéd - mint visszaeső - szurkolóinak az MTK elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt 300 000 Ft pénzbüntetést kapott.

Az FTC - mint visszaeső - szurkolóinak a ZTE elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt 800 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére köteles.

A Diósgyőr - mint visszaeső - szurkolóinak a DVSC-TEVA elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt 300 000 pénzbüntetést kapott.

A Kecskemét - Videoton mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt a Kecskemét 200 000 Ft, a Fehérvár - mint visszaeső - 300 000 Ft pénzbüntetést kapott.

Az Újpest - mint visszaeső - szurkolóinak a Győr elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt 400 000 Ft pénzbüntetést kapott.

A ZTE - mint visszaeső - szurkolóinak a Paks elleni mérkőzésen történt rendzavarásai miatt 200 000 Ft pénzbüntetést kapott.

Az Újpest - Diósgyőr mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt az Újpest - mint visszaeső - 600 000 Ft, a Diósgyőr - szintén, mint visszaeső - 300 000 Ft pénzbüntetést kapott.

A bizottság az Újpest - Fehérvár mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások és rendezési hiányosságok miatt az Újpestet - mint visszaesőt - 1 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá arra, hogy két következő hazai bajnokiját zárt kapuk mögött rendezze meg. Az FB egy zártkapus mérkőzés (Kecskemét) megtartását letöltöttnek tekinti, de a lila-fehéreknek egy bajnokit még nézők nélkül kell megrendezniük - de határozat még nem emelkedett jogerőre.

A Fehérvár - mint visszaeső - szurkolóinak rendzavarása miatt 150 000 Ft pénzbüntetést köteles fizetni.

Szóljon hozzá!

Hirdetés