Hirdetés

Hirdetés

Debrecen jól teljesít!

2015.02.07. 18:43

Debrecen jól teljesít!
A DVSC-s Nagy Péter (pirosban) a vérét adta az ezüstért! (Fotó: Horváth Attila)

A katarzis elmaradt, de a jövő több mint reményteljes. 2016-ban folytatjuk!

Hirdetés

Hirdetés

Hajdúsági szempontból remekül kezdődtek a húsz (!) nemzet kiválóságait felvonultató Bocskai-emlékverseny fináléi, hiszen a hajdúsámsoniak ikonja, Varga Miklós egy szoros meccsen múlta felül az egyiptomi Mahmud Abdelaalt a könnyűsúlyban (60 kg). Minimális különbség döntött a magyar javára, aki a vártnál azért volt némileg passzívabb, mert a döntőig vezető úton igencsak kemény legényekkel hozta össze a sors.

A sorsot igazán csak Nagy Péter, a DVSC félnehézsúlyú kiválósága szidhatta, hiszen úgy menetelt a döntőig, hogy a szemöldöke kétszer nyílt fel, mégpedig csontig. Péter férfiassága azonban nem engedte, hogy feladja a finálét a horvát Damir Planticcsal szemben. Megtette, amit megkövetelt a haza, a szíve megvolt a sikerhez, az ereje azonban kevésnek bizonyult. Péter előtt le a kalappal, de el kell ismerni, hogy a horvát jobb volt, és a pontozásos sikere megérdemelt. Ezzel együtt a debreceni legényt ez a Bocskai megerősíthette hitében az, hogy a nemzetközi mezőnyben igenis van keresnivalója, és érdemes folytatnia.

Öccse, Bence ugyanúgy megérdemli a dicséretet, halmozottan is, mert ebben a mezőnyben döntőt vívni már önmagában is óriási fegyvertény. A nehézsúlyú debreceni titán a horvát Josip Filip ellen már nem tudta megmutatni az oroszlánkörmeit, mert a bátyjához hasonlóan „elfogyott” a végére. Izgalmas meccsen maradt alul, de övé a jövő, 20 évesen kevesen bokszolnak döntőt a debreceni Bocskai-emlékversenyen!

Nem maradt el a végső debreceni siker sem, erről a szupernehézsúlyú Bernáth István gondoskodott, aki a török Ali Eren Demizerent győzte le egy parádés meccsen. A hajdúsági óriás nem csak a pontozóknál nyert, hanem a közönségnél is, és ez a legfontosabb, hiszen kitette a szívét-lelkét, amivel  elnyerte az ezerfejű cézár kegyét. Apró szépséghiba, hogy Pistike - egy kétméteres legényt már csak így becéz az egész város - immár nem debreceni, hanem budapesti (Hranek BC) színekben bokszol.

A magyarok közül még a bajai Gálos Roland (60 kg) gyűjtötte be a győztesnek járó trófeát, a legsikeresebb nemzetként pedig a mongolok térhetnek haza, mi pedig 2016-ban is várjuk a mezőnyt!

Ez volt a Bocskai-emlékverseny Debrecenben, 2015-ben. Aki kihagyta, vessen magára! 

Cs. Bereczki Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.