Hirdetés

Miért utálja a lokista a csabait?

Miért utálja a lokista a csabait?

Cívishír

2010.01.22. 10:55

Miért utálja a lokista a csabait?
A DVSC-tábor ma elemében lesz! (Fotó: civishir.hu)

Debrecen - Generációk nőttek fel azóta, hogy a Loki és a Békéscsaba szurkolói kiásták a csatabárdot, de a kibékülés legapróbb jelei még ma sem látszanak. (DVSC-Békéscsaba, péntek, 17.45)

Hirdetés

Hirdetés

A címben feltett kérdésre Pethe Tamástól, a DVSC vezérszurkolójától vártunk kimerítő választ:
- Még 1992-ben történt, hogy a Loki csak ötödik lett az NB I-ben, a szövetség sajátos döntése értelmében mégis indulhatott az IHF-kupában, míg a bajnokságban a negyedik helyen végzett Békéscsaba nem. Ez nagy felzúdulást okozott a Viharsarokban, részben jogosan. A Dijon ellen aztán kiesett a Loki, nem sokkal később jött a Csaba, a szurkolóik "I love Dijon" transzparenssel köszöntöttek bennünket. Attól kezdve nincs barátság! - mondta Pethe Tamás a Cívishírnek.

 

 

Tizennyolc évvel az eset után a csatabárdot elásni egyik oldalon sincs szándék, éppen ellenkezőleg. Tavaly néhány lokista Szeghalomnál "üdvözölte" a haza felé tartó csabai szurkolókat, lett is belőle nagy balhé. Hogy pontosan mi történt, Pethe Tamás nem árulta el, csak annyit mondott: "Nézzetek utána az interneten!"

Megtettük! A szeghalominfo.hu azt írta, hogy a Szeghalmi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt 8 békéscsabai, két gyulai és hat debreceni személyt állított elő. A tömegverekedésben két békéscsabai és két debreceni szurkoló sérült meg könnyebben. A csabaiak a rendőröknek egybehangzóan állították, hogy szó nem volt szervezett balhéról. A debreceniek viszont úgy emlékeztek, a meccsen az a hír járta: a csabaiak megüzenték, ha úgy gondolják, találkozzanak Szeghalmon. Úgy gondolták.

A hírek szerint ezúttal is sok békéscsabai szurkoló érkezik Debrecenbe, mi pedig csak remélni tudjuk, hogy a kézilabdáról szól majd az este, és a DVSC tovább növeli az előnyét ősi riválisával szemben a tabellán. A találkozót 17.45-től a Sportklub élőben közvetíti.

BeA

Az állás

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.