Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő izgalmak után a BL küszöbén a Loki!

| 2010. 09. 18. | 19:33:55
Debrecen – Nagyot alakít a lengyelországi Bajnokok Ligája selejtezőben a DVSC női kézilabdacsapata. A Köstner-gárda pénteken megverte a házigazda Lublint, szombaton pedig a szerb bajnokot győzte le.
Elképesztő izgalmak után a BL küszöbén a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Le a kalappal a debreceni kézis lányok előtt! Bulathék immár a BL-főtábla előszobájában vannak, hiszen a Lublin pénteki legyőzése után szombaton második csoportmeccsüket is megnyerték, ezúttal a szerb bajnok ellen. Vasárnap a szerbek által elvert dán bronzérmes Vejen következik, és ha ezt az akadály is veszik Köstner Vilmos tanítványai, akkor bekerülnek a Bajnokok Ligájába.

A szombat délutáni, szerbek elleni derbi csöppet sem mellékesen drámai, végsőkig kiélezett küzdelmet hozott, amit jól mutat a félidei 14-14-es állás és a 25-24-es végeredmény. A kézi.hu tudósítása szerint az első negyedóra után három góllal is vezetett már a magyar együttes, amikor 10-7-nél a szerbek időt kértek. Csapatukon azonban ez sem segített, a kapuban kezdő Kiss Éva remekül teljesített, Bognár biztos kézzel lőtte be a heteseket, majd Csáki ejtésével ötre nőtt a magyar előny. Ezt követően azonban a debrecenieknél következett be rövidzárlat, és szünet előtt egy 6-0-s szériát produkálva egyenlített, majd a vezetést is átvette a Zajecsar, majd Bogdanovics és Juhász góljaival ismét a Debrecen vezetett, de a szerbek időn túli szabaddobásból ki tudtak egyenlíteni.

A rendkívül hullámzó meccsen a szünet után sem történt változás: előbb a DVSC vezetett két góllal, majd a Zajecsar egy 4-0-s szériával előnyre tett szert. Szoros maradt a meccs, Kiss helyére Triffa érkezett a Debrecen kapujába, majd tíz perccel a vége előtt Bognár találatával ismét vezetett a magyar együttes. Az 53. percben Bulath két góljával 24-22-re vezetett a Debrecen, majd a szerbek faragtak hátrányukból, amikor Köstner Vilmos időt kért. Az utolsó percekben rendkívül sokat hibáztak a csapatok, de az 58. percben 24-23-ra a Köstner-alakulat vezetett, amikor a szerbek időt kértek. Ezt követően azonban eladta a labdát a Zajecsar, az utolsó percre vezetéssel és a labdával a kezében fordulhatott a magyar bajnoki ezüstérmes, majd Bulath találatával 25-23 lett az állás, így hiába lőtt még egy gólt a délszláv együttes, a Loki újabb győzelmével kézzelfogható közelségbe került számára a BL-főtábla.

Női BL-selejtező, 4. csoport:
Eddigi eredmények:
Szeptember 17., péntek:

DVSC-Korvex-SPR Lublin 29-26 (13-14)
Vejen-Zajecsar 29-30 (13-17)

Zajecsar-DVSC-Korvex 24-25 (14-14)
SPR Lublin-Vejen 29-36 (16-18)

Szeptember 19., vasárnap:
15:30 DVSC-Korvex-Vejen
18:00 SPR Lublin-Zajecsar

A tornagyőztes a Bajnokok Ligája főtábláján a B-csoportban szerepelhet az osztrák Hypo, a német Lipcse és a spanyol Navarra társaságában, a 2-4. helyezettek az EHF-kupa 3. fordulójában folytatják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Budapest újabb nagy atlétikai világverseny rndezését kapta meg
Budapest újabb nagy atlétikai világverseny rndezését kapta meg
10 millió dollár összdíjazású viadalt rendezhet a főváros.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.