Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bajnoki címért szállnak harcba a debreceniek

| 2010. 03. 19. | 18:51:26
Debrecen – A címvédő Debreceni Hokiklub gárdája a Szeged legyőzőse árán küzdhet a bajnoki címért a jégkorong OB I/B-ben. György József a Cívishírnek úgy fogalmazott, hogy már az elődöntőben vért kell izzadni a győzelemért.
A bajnoki címért szállnak harcba a debreceniek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alapszakaszt követően idén nem a jól megszokott és jól bevált rájátszásos rendszerben, két-három győzelemig tartó párharcokban döntik el a csapatok a magyar jégkorongozás második vonalában, hogy ki a legjobb, hanem egy négyes tornán, két nap alatt tehetik fel az i-re a pontot. Debreceni szempontból az sem örömteli, hogy a kurta rájátszásnak Dunaújváros ad otthont, mert így a lelkes hajdúsági közönség nagy része csak lélekben lehet ott a fiúkkal.

Egy biztos: kőkemény találkozók várnak a mieinkre, s bár az alapszakasz győzteseként a negyedik Szegeddel csatáznak az elődöntőben, minden tudásukra szükség lesz a döntőbe jutáshoz. Amint azt korábban a Cívishírnek György József játékosedző elmondta, a szegediek komoly csapatépítésbe kezdtek a szezon során, és amíg a bajnokság elején csak pofozógépek voltak, addig a vége felé már mindenkit megszorongattak. Ez annak tulajdonítható, hogy profi edzésmunkát végeznek a Tisza-partján, a heti öt tréning pedig a mezőny legjobb állóképességű csapatává varázsolta a Tisza Volánt.

A debreceniek az egyéni képességeket illetően sokkal jobbak, és két vagy három győzelemig tartó párharc esetén a fejünk se fájna, egy meccsen azonban bármi megtörténhet, tudjuk jól ezt a sport világából. Nem vészmadárkodunk, csak éppen arra hívjuk fel a figyelmet, hogy tökéletes koncentrációval és nagy küzdeniakarással teremhet babér a hajdúságiaknak, még a Szeged ellen is.

– Nekem az a véleményem, hogy szombaton vívjuk a döntőt. Se a MAC-ot, sem a Jégtörőket nem érzem ránk nézve annyira veszélyesnek, mint a Szegedet. Kétszer is megnéztem a legutóbbi meccsünket, melyet ugyan 6–4-re megnyertünk hazai pályán, de nagyon szoros csata volt. A szegedieké fiatal, harcos, stílusosan játszó társaság, azt kell mondanom, hogy szimpatikusak nekem, és szerintem a bíróknak is azok lesznek, tehát még egy gonddal több vár ránk az újvárosi jégen. Én azért nagyon remélem, hogy a rutin dönt majd a meccsen, az pedig a mi javunkra szól. Fontos, hogy Máthé Csaba jól védjen és a védekezésünk hatékonyabb legyen, mert afelől nincs kétségem, hogy minimum 5-6 gólt ütünk, amivel már illik megnyerni egy meccset. Úgy vélem, hogy ha a Szegedet szombaton legyőzzük, akkor a vasárnapi döntőben már könnyebb dolgunk lesz – latolgatta az esélyeket a Cívishírnek György József, a Debreceni Hokiklub játékosedzője, aki az alapszakaszban toronymagasan végzett a kanadai táblázat élén, és aki tavaly törött kézzel is vállalta a játékot a Jégtörők elleni fináléban!

A DHK szombaton 11.30-tól játszik a Szegeddel az első elődöntőben, és ha győz, akkor vasárnap 15 órától vívja a bajnoki döntőt a MAC–Jégtörők párharc győztesével.

Az eredményekről a Cívishír részletesen beszámol!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Budapest újabb nagy atlétikai világverseny rndezését kapta meg
Budapest újabb nagy atlétikai világverseny rndezését kapta meg
10 millió dollár összdíjazású viadalt rendezhet a főváros.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.