Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Kupa: harmadik a Loki!

| 2023. 04. 23. | 17:23:00
Az MTK volt az ellenfél a bronzcsatában.
Magyar Kupa: harmadik a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

32-26-ra legyőzte a DVSC Schaeffler az MTK Budapest együttesét a Magyar Kupa április 23-i bronzmérkőzésén. A debreceniek egy rövid periódust leszámítva nem nagyon hagytak kétséget, hogy ők a jobb csapat a tatabányai kupaharcban. 

A szombaton súlyos sérülést szenvedett Mariana Costáért is játszó debreceniek Giegerich – Töpfner, Planéta, Vámos P., Füzi-Tóvizi, Kácsor, Petrus felállásban kezdte a mérkőzést, míg az ellenfél a Győri – Grosch, Szabó K., Szabó L., Pál, Mazák-Németh, Pelczéder hetessel vette fel a harcot. Bár az első találatot a fővárosiak szerezték, az esélyesebbnek tartott Loki gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, 4-1-re elhúzott. Ekkor, a 8. perc elején időt kért Vágó Attila vezetőedző. Ez sem mentette meg az MTK-t attól, hogy Töpfner egy kapufa után javítva, ne növelje a debreceni előnyt. Előtte Dakos „fegyelmezte meg” Vámos Petrát egy pofonnal, de megúszta két perccel.

Kiegyenlítettebbé váló játék után, az első negyed óra végén 7-5-ös vezetést tudhatott magának a Loki. Elvesztették a saját tempójukat Planétáék, gyengült a védekezés, esetlegesebbé vált a játék, Szilágyi Zoltán is időt kért. Két beállóval próbálkozott a DVSC, de nem ment, szembetűnő volt Dakosék agresszivitása. A 24. percben 9-8-nál majdnem az egyenlítés is összejött, Pelczéder azonban már leérkezés után lőtt a debreceni kapuba. Az egyre paprikásabb helyzetből a piros-fehérek jöttek ki jobban, javult a védekezésük, jöhettek a kontragólok. Gyorsan változott az eredmény, négy gólt vágtak Vámosék zsinórban. 13-8-as debreceni vezetésnél fordulhattak a csapatok.

[Beillesztett cikk: Egyetlen gólra volt az egyenlítés, de nem jött össze a Lokinak]

Kácsor bombáját Győri bevédte, így Loki-góllal kezdődött a második félidő. Az MTK erőssége, Szabó Kitti lábsérülés következtében kivált, majd kettős emberhátrányba kerültek Pálék, amelyet kihasznált a DVSC, 17-9-re alakítva az eredményt (37. perc) – még Giegerich is megzörgette meg az MTK hálóját.

A 40. percben Csernyánszki csele és rakétája aratott tapsot (19-12)). Az utolsó negyed óra eleji ötgólos előny birtokában kezdett leereszteni a DVSC, Szilágyi Zoltán nem habozott ismét magához rendelte játékosait.

Kácsor nagyszerű lövésével és a Vámos-testvérek góllal végződő összjátékával visszaállította hatgólos előnyét a DVSC (25-19, 53. perc). Négy perccel a vége előtt a jobb kezes Petrus megszerezte a második találatát a jobbszélről (28-21). A végére a saját nevelésű – 2004-es születésű – Kelemen Dorina is pályára lépett, sőt az átlövő két találattal feliratkozott a táblára. A tehetség szerezte a Loki utolsó gólját, a debreceniek 32-26-ra nyertek, így szerezve meg a kupában a harmadik helyet.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – A szombati elődöntő után nem volt könnyű felpörögni, ennek ellenére jól kezdtük a mérkőzést. A koncentráció hiánya miatt akadt néhány hullámvölgyünk, ezeket jól használta ki az MTK, amely megnehezítette a dolgunkat. Az éremszerzés volt a célunk, ezt elértük, de szeretnénk a bajnokságban is bronzérmet szerezni!
Vágó Attila: – Büszke vagyok a csapatomra, hiszen rengeteg hiányzónk volt, és a meccs közben is kiesett egy játékosunk. Nagyot küzdve meg tudtuk nehezíteni a DVSC dolgát. Ma ennyi volt a csapatban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mester-M díjat kapott két debreceni tanár
Mester-M díjat kapott két debreceni tanár
A szakmai támogatás mellett emberileg is tanítványaik példaképei.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatásra pályázhatnak a debreceni civil szervezetek
Támogatásra pályázhatnak a debreceni civil szervezetek
Működésre, programszervezésre, munkabérekre, eszközvásárlásra fordíthatják a pénzt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés