Bronzérmet szerzett a debreceni vágtázó az Európa Játékokon

2019.06.24. 08:35

Bronzérmet szerzett a debreceni vágtázó az Európa Játékokon
Kerekes Gréta megnyerte a futamát (Fotó: MOB)

Furcsa rendszert találtak ki a fehéroroszok.

Hirdetés

Kerekes Gréta bronzérmet nyert női 100 méteres gátfutásban a minszki Európa Játékokon.

A sportok királynője a fehérorosz fővárosban nem a klasszikus formájában mutatja meg magát, hanem egy új és rendhagyó csapatverseny keretei között. A kiírás szerint a Dinamikus Új Atlétika (DNA) elnevezésű rendszer szerint zajlik a viadal, melyben csapatok versenyeznek, négy női (100 m, 100 m gát, távol, gerely) és három férfi egyéni számban (100 m, 110 m gát, magas), illetve két vegyes váltóban (4x400 m, üldözéses mix vegyes váltó).

Az EJ kiírása szerint azonban nem csupán a csapatverseny végén osztanak érmeket, hanem minden számban, méghozzá az első napon elért eredmények alapján. Akkor viszont minden csapat csak egyszer, a saját csoportjában szerepel, így az adott számban elért eredmények más időpontban, más körülmények között születnek.

Kerekes Gréta, a debreceniek fedettpályás világbajnoki ötödikje 13.30-kor futotta a maga 100 gátját, amit 13.16 másodperces idővel meg is nyert német, görög, szlovák, ciprusi és svájci riválisa előtt. Aztán egészen este 22 óráig kellett várnia, hogy a negyedik csoport is befejezze versenyét, s kiderüljön, hányadik helyen zár. Végül a harmadik csoportban, 19 órakor rajtolt fehérorosz Elvira Herman lett az EJ-aranyérmes 12.89 másodperccel, az ukrán Hanna Ploticina pedig az ezüstérmes, miután 21.30-kor - a negyedik csoportban - lehajrázta a végül bronzérmes Kerekest. 

 

atlétikaKerekes Gréta

Szóljon hozzá!

Hirdetés