Hirdetés

Matematika és szerelem; mert van olyan

unideb.hu

2017.11.20. 18:16

Matematika és szerelem; mert van olyan

Számok bűvöletében, Debrecenben.

Hirdetés

  • Időpont

    2017.11.22. 17:00

  • Helyszín

    4024 Debrecen, Csapó u.

Jubileumához közeledik a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café, így nem véletlen, hogy az 5. évforduló alkalmából a számok kerülnek a rendezvény középpontjába.

Töretlen a sikere a 2013-ban indított sorozatnak, ami egy tanév alatt 16 előadással mutatja be a Debreceni Egyetem legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeit.

– Az oktatók, kutatók örömmel vállalják a szokatlan feladatot, hiszen tudják, hogy a tudomány népszerűsítése nem csupán az egyetem falai között lehetséges. Az intézmény számára pedig fontos, hogy a fiatalokkal még a gimnáziumi évek alatt, pályaválasztás előtt megismertessék, megszerettessék a tudományokat – mondta az unideb.hu portálnak Mándy Zsuzsa, az egyetem Tudományos Igazgatóságának munkatársa. A program fő szervezője hozzátette: a Libri Könyvesbolt és a Frei Kávéház olyan helyszín, ahol szívesen megfordulnak azok a középiskolás fiatalok, akikre közönségként számítanak az előadások során, de a rendezvényre mindenkit várnak, akit érdekelnek napjaink tudományos kérdései.

A sorozat következő előadása november 22-én, szerdán 17 órakor kezdődik a Libri könyvesboltban (Debrecen, Csapó u. 30.), ahol Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese ezúttal a szívéhez oly közel álló szakterületet ismerteti „Számok, szívek, szerelmek” címmel.

– Miért szereti szívből egy matematikus a számokat? Miért fontosak a jól feltett kérdések a problémamegoldásban? A válaszok mellett azt is megtudhatják az érdeklődők, hogyan kapcsolódnak a debreceni számelméleti iskola eredményei olyan évszázadokig vizsgált problémákhoz, mint a Fermat egyenlet – árult el néhány érdekes részletet az előadás tematikájából az unideb. hu portálnak Pintér Ákos.

A Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket. Az előadások kéthetente, szerda délutánonként várják az érdeklődőket a Libri Könyvesboltban.
Science CaféPintér Ákos

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.