Hirdetés

Lélekig hatoló drámát visznek színre Debrecenben

civishir.hu

2017.11.06. 11:17

Lélekig hatoló drámát visznek színre Debrecenben
Fotó: jegy.hu

Töretlenül népszerű a darab.

Hirdetés

  • Időpont

    2017.11.13. 19:00

  • Helyszín

    4028 Debrecen, Kassai út 26.

1978-ban, Ingrid Bergman és Liv Ullmann főszereplésével vetítették először a svéd filmdrámát, mely a legjobb idegen nyelvű filmért járó Golden Globe-ot kapta meg. Az Őszi Szonáta népszerűsége azóta sem csökkent, számtalan színpadi változata készült.

A forgatókönyvet Vörös Róbert dramaturg dolgozta most át és vitte színre Udvaros Dorottya és Radnay Csilla főszereplésével.

A történet egy eldugott kis svéd szigeten játszódik: Eva és lelkész férje a karácsonyi időszakra meghívják magukhoz a nő rég nem látott, híres zongoraművész édesanyját, Charlotte-ot. A találkozás felhőtlen öröme nem sokáig tart, Charlotte-nak ugyanis szembesülnie kell azzal, hogy Eva kivette értelmi- és testi fogyatékos húgát, Helenát abból az intézetből, ahová az anyjuk dugta be.

De ahogy az lenni szokott, az első konfliktus felszínre hozza a többi rég elfojtott, ki nem beszélt sérelmet is. Eva számára a zongoraművésznő nem más, mint egy önző, szörnyeteg anya, aki nem vett részt unokája születésénél és a temetésén sem. A néző először sajnálja ezt az anyai odafigyelés és kellő szeretet nélkül felnőtt fiatalasszonyt, és úgy véli, jogosan haragszik anyjára, de természetesen semmi sem fekete-fehér, Charlotte-nak is megvannak a érvei.

Ez a Vörös Róbert által rendezett Őszi szonáta nem tartozik a habos, könnyed kis színdarabok közé. Kőkemény dráma, ami bizony a közönség lelkét is megérinti, mert a legősibb viszonnyal, az anya-gyermek kapcsolattal velejáró, szülői felelősség- és kötelességtudattal szembesíti a nézőket.

A színdarabot a debreceni közönség is megtekintheti november 13-án, a Lovarda színpadán.

DebrecenLovarda

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.