Hirdetés

Hirdetés

Beindult a debreceni gladiátorképző

2016.10.05. 09:44

Beindult a debreceni gladiátorképző
Az Irinyiben a lányok is nekimentek a falnak (Fotó: Gladiators/Facebook))

Nem számít, ki milyen testi adottsággal rendelkezik, hiszen mindenki számára van megfelelő poszt.

Hirdetés

Hirdetés

A Debrecen Gladiators a Toborzó Hónap keretében cívisvárosi iskolákban járt, ezt követően pedig várja a csatlakozni vágyókat.

A Magyar Amerikaifutball Szövetség szeptemberben Toborzó Hónapot hirdetett. Ennek az egyik fontos eleme, hogy a hazai klubok iskolákban tartanak testnevelés órákat, amivel az amerikaifocit és a flag footballt népszerűsíthetik.

Flag football
A tojásfocinak egyik válfaja, amelyben a játékosok nem hordanak felszerelést. Egy övet kell viselniük, amihez négy zászló van csatolva és az egyik kihúzása jelenti a szerelést. Ezt a sportágat fiúk és lányok nemcsak külön, de együtt is játszhatják.

A Debrecen Gladiators játékosai a Toborzó Hónapban öt cívisvárosi iskolában jártak, a Fazekas Mihály Gimnáziumban, az Irinyi János Szakközépiskolában, a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban, a Tóth Árpád Gimnáziumban, illetve a Mechwart András Szakközépiskolában.

Bemutató a Fazekas gimnáziumban

A kezdeményezésnek fontos eleme, hogy a kluboknak a bemutatókat követően tagtoborzót kell tartaniuk. A Debrecen Gladiators ezt az eseményt október 9-én rendezi a DEAC Sporttelepen 17 órától.

A vasárnapi válogatón az újonnan érkezők egy tesztsorozaton vesznek majd részt, amelyen a fizikai állapotukat és a mozgáskoordinációjukat mérik fel a csapat edzői és játékosai. És nem számít, hogy ki milyen testi adottsággal rendelkezik, hiszen az amerikaifutball szépsége, hogy mindenki számára van megfelelő poszt.

A TÁG-ban is élvezték az amerikaifocis tesiórát

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.