Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DVSC-győzelem Domingues-parádéval a Fehérvár ellen

| 2023. 10. 22. | 19:22:00
A debreceniek gólarányt is javíthattak volna.
DVSC-győzelem Domingues-parádéval a Fehérvár ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a DVSC–Fehérvár FC a labdarúgó NB I. 10. fordulójában, október 22-én, délután a Nagyerdei Stadionban. A találkozó előtt a Debreceni VSC a tabella 7., míg a Fehérvár a 8. helyen állt, két ponttal kevesebbet gyűjtve ellenfelénél.

A kezdőrúgás előtt Megyeri Balázst az 50., Kusnyir Eriket a 100. NB I-es találkozón való részvétele alkalmából köszöntötte Makray Balázs cégvezető.

Az első percek egyértelműen a hazai csapaté volt, amellett, hogy többet birtokolta a labdát, a 7. percben Bárány Donát be is köszönt Tóth Balázs kapujába. Dzsudzsák remekül tálalt Domingues elé, aki a bal oldalról a kapu előtt labdára váró Bárányhoz passzolt, ő pedig 7 méterről a kapu közepébe passzolta a labdát (1–0). A gól után is lendületben maradt a Loki, sőt olykor kicsit túl is pörgött, ami ponttalan passzokhoz vezetett. Blagojevic többször nyugttata is a csapatot.

Mindkét csapat sok hibával játszott, labdaátvételi problémák, ponttalan átadások akasztották meg a támadásépítést.  A félidő közepére "leült" a meccs, a két tizenhatos között járatták a labdát a csapatok, összpontosítva a védekezésre. A DVSC enyhe fölényét a 25. perctől a Fehérvár masszív dominanciája váltotta fel, szabadrúgásból, szögletből is veszélyeztették Megyeri kapuját. A labda azonban vagy a védőkben akadt el, vagy elkerülte a kaput. A 33. percben azonban már ismét hazai gólnak örülhetett a publikum. Egy gyors ellentámadás a szélen: Bárány jobb oldali beadását Domingues estében rúgta kissé balról, 8 méterről a hálóba (2–0). A gól után a félidő lefújásáig állandósult a hazai fölény, leginkább a jobb szélen indított Loki támadások hoztak izgalmat. 

Alig kezdődött meg a második félidő, máris Megyeri kapujában landolt a labda. A 47. percben egy ponttalan Loki passz után a bal oldali támadás végén a kifutó Megyeri mellett Szabó gurította 15 méterről a hálóba a labdát (2–1). A gól visszahozta az öltözőből a DVSC-t, nagyobb lendületre kapcsolt, jöttek a gólhelyzetek, Tóth azonban kitűnően védett. A Fehérvár fokozatosan vette át a játék irányítását, a rövid, gyors passzaikat csak nehezen tudták lekövetni a pirosmezesek. Lüktető, változatos, jóiramú foci folyt a pályán, mindkét csapat játékában benne volt a gól.

A 71. percben ismét megszólalt a Loki gólszignálja! Loncar és Domingues kényszerítője után utóbbi játszotta be magát az ötösig úgy, hogy bolondot csinált néhány védőből, majd a kapu közepébe lőtt (3–1). A kétgólos hátrányban lévő vendégek igyekeztek nagyobb iramot diktálni, amit a DVSC feljebb tolt védelme jól reagált le, és ebből próbált kontrázni. Számos lehetőség adódott így a debreceniek előtt, aki azonban a nem tudták feltenni az i-re a pontot, pedig akár ki is tömhette volna riválisát a Loki.

A DVSC négy, nyeretlenül megvívott találkozó után győzött ismét, és a következő két bajnokiját idegenben vívja, előbb Felcsútra, majd Mezőkövesdre utazik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Életre szóló klubtagságot kapott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát