Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar fociban a jó munkához minden adott. Akkor mi a baj?

| 2022. 04. 28. | 13:29:00
A debreceniek jól járhatnak a változásokkal.
A magyar fociban a jó munkához minden adott. Akkor mi a baj?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Barczi Róbert, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatója szerint az elmúlt két évben elindították azokat a folyamatokat, amelyek nélkülözhetetlenek a magyar futball megújulásához, így pozitívan értékeli ennek az időszaknak a fejleményeit. A 2020 májusában kinevezett sportvezető csütörtökön az M4 Sport Sporthíradó műsorában kifejtette: múlt héten a spanyol edzőképző intézet vezetőjét látták vendégül, aki megerősítette, hogy akkor indult el a komolyabb fejlődés náluk a sportágban, amikor a szövetség által meghatározott keretrendszer, stratégia mentén kezdtek el dolgozni a kluboknál. Hozzátette:

Magyarországon is komoly változásra van szükség, "mindenekelőtt személetváltásra, új módszerekre", az elnökség pedig arra hatalmazta fel őt és kollégáit, hogy olyan struktúrát dolgozzanak ki, amiben a klubok, elsősorban az utánpótlás területén, sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni.

Kiemelte: három területre fókuszáltak. Az első a játékosok kiválasztása, amelynél helyi szinten a klub és az iskola összeköttetése fontos, hiszen a grundok hiányában a gyerekeket elsősorban utóbbiban tudják megnyerni a sportág számára. A másik lépés, hogy a kisebb és nagyobb egyesületek szorosan együtt tudjanak dolgozni, amely nem mindig működött így a múltban. Barczi elmondta: nagyon fontos a gyerekek fejlődése érdekében, hogy a megfelelő szintre tudjanak odakerülni, így kiemelt szerepet kap a képzés, amelynek érdekében megváltoztatták az edzőképzés struktúráját, és főállású edzőket írtak elő a kluboknak 14 éves korig.

Utánpótlásedző voltam, és pontosan láttam, hogy rendkívül jó képességű utánpótlásedző a munkája után beesett az edzésre, és bármilyen jó edző, a feje még nem ott volt. Nem tudott olyan hatékonyan dolgozni, márpedig így a gyerekektől vesszük el az esélyt, hogyha nem százszázalékot adunk nekik az edzésen

- nyilatkozta. Hangsúlyozta: ráadásul az edzés sem napi két órából áll már, hanem pluszban jóval összetettebb feladatokat kíván, például az edzések, mérkőzések felvételének kielemzése szakmai és fizikai paraméterek alapján, amit a fejlettebb futballkultúrákban már régen használnak.

Sokkal tudatosabb, tervszerűbb, sokkal inkább egymásra épülő, és középtávon gondolkodó rendszert akarunk kiépíteni, és ezt akarjuk a klubokkal megértetni. Pozitívum, hogy a klubok többsége abszolút nyitott erre. Célzott támogatást adunk a kluboknak, ezekhez a feladatokhoz igazítva segítjük, mentoráljuk őket, mindenben mellettük állunk. Viszont el is számoltatjuk őket. Tehát megvan az az ellenőrzés, ami nem nagyon volt meg a labdarúgásban, és ha szükséges, akkor szankcionálunk is" - mondta.

Kiemelte: meg kellett értetni a klubokkal, hogy mindez nem ellenük, hanem értük van, mert "minél jobban dolgoznak, annál jobb játékosok kerülnek ki a rendszerből", és akkor tudnak komolyabban foglalkozni a harmadik lépőcsőfokkal, a fiatalok felnőttfutballba való beépítésével, amely kérdés most "igencsak napirenden van". A sportigazgató beszélt arról a támogatási rendszerről, ami a következő szezontól kezdve lét életbe a magyar futballba, és

amelynek célja, hogy több magyar, több fiatal magyar játékos lépjen pályára.

Barczi Róbert hangsúlyozta: a magyar labdarúgás olyan fantasztikus körülmények között tud jelenleg dolgozni, hogy a benne élőknek most nem kifogásokat kellene keresniük, és azt nézniük, miért nem működik a rendszer, sokkal inkább azt kell figyelni, hogyan működhet a létező legjobban, mert minden feltétel adott a hatékony munkához.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
Húsvéti időjárás: az égiek kegyesek hozzánk
25-27 fok! Köszönjük, elég lesz!
Hirdetés
Hirdetés
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt
Élő talkshow keretében ad interjút, és a színpadon ott lesz a teljes magyar válogatott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés