Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kisvárda nem a Torino. Simán nyert a Loki!

| 2019. 08. 11. | 21:40:00
A debreceniek a meccs nagyobb részében dominálták a játékot.
A Kisvárda nem a Torino. Simán nyert a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Zsóri-Garba duót állította csatársorba Herczeg András a 2019/2020-as idény első debreceni bajnokiján, amelyen a Kisvárda volt a DVSC vendége a nagyerdei kánikulában.

Dominánsan és egyértelműen támadólag lépett fel a Loki, mégis az első komoly helyzet a vendégek előtt adódott. Az 5. percben Gosztonyi kapott mesteri labdát, egyedül törhetett volna kapura, de körülményes és lassú volt, így Pávkovics utolérte és megzavarta, ezért a lövés Nagy Sándor kapusnak nem okozott gondot.

A debreceni piros-fehérek továbbra is támadásban maradtak, és ennek rövid időn belül meg is lett az eredménye. A 13. percben Tőzsér a jobb oldali szögletet nem beívelte, hanem a tizenhatoson kívül helyezkedő Ferenczi lábára varázsolta, aki kapásból lőtt, a labda a kapu elakadt a nagy tömörülésben, de a hazaiak szerencséjére Szatmári elé került, aki közelről a kisvárdai kapuba továbbította.

1-0

A 21. percben már sokan gólt kiáltottak a Nagyerdei Stadion lelátóin, amikor bal oldali szöglet után Garba 9 méterről, senkiről sem zavartatva fejelt, de a várdai kapus szerencséjére a középre tartó labdát lábbal védte. Vagy ahogy egy szurkoló megjegyezte: Garba lábon fejelte. A 25. percben már verve volt! Garbával szemben szabálytalankodtak a kisvárdaiak a kaputól 20 méterre. Tőzsér és Varga Kevin tanakodtak, hogy ki rúgja rá, a csapatkapitány átengedte a jogot fiatal csapattársának, aki jobbal gyönyörűen helyezett jobb felsőbe!

2-0

A második Loki-gól elaltatta a csapatot, ezért pedig büntetett a Kisvárda. A 28. percben szemre tetszetős akció futott végig a jobb oldalon, a hajszálpontos beadás Grozavot találta meg, aki gond nélkül lőtte ki 11 méterről a debreceni kaput. A debreceniek – Nagy Sándor kapussal együtt – csak néztek, mint a moziban…

2-1

Debreceni szempontból igazán bosszantó volt a vendégek szépítő gólja, hiszen a DVSC uralta a játékot, a kisvárdaiak addig alig értek labdához. A gól azonban feldobta a Miriuta-legénységet, a félidő végéig itt is, ott is akadtak komolyabb lehetőségek, azaz kiegyenlítették vált a játék. A Loki részéről Varga Kevin, kisvárdai részről pedig Grozav rontott el ziccert.

Szünet után a Kisvárda vette át az irányítást, és ez nagyon nem tetszett a közönségnek. A vendégek bő tíz percen keresztül egyértelműen nyomást gyakoroltak a hazaiakra, nagyon könnyen játszották át a debreceni középpályát, s rögtön ott teremtek Nagy Sándor kapuja előtt. Egyszerűen lassúnak tűnt a hazai alakulat, mintha a szünetben altatót vettek volna be a fiúk…

A kisvárdaiak sem voltak a helyzet csúcsán, az 58. percben például összehoztak egy nagy helyzetet a Lokinak. Addig adogattak hátul, hogy Garba erre ráunt, és megzavarta Minca kapust. A kivágott labdára Varga Kevin csapott le, de a bal összekötő helyéről nem találta el a kaput.

A Loki a kisvárdai akciókra góllal válaszolt! A 63. percben lábról lábra járt a labda, benne volt az akcióban Tőszér, Haris, Szécsi is, mígnem utóbbi jobb oldali bedása után Garba közelről, becsúszva juttatta a vendégkapuba a labdát.

3-1

A 64. percben egy debreceni szabadrúgáskombináció olyan jól sikerült, hogy még Ferenczi is meglepődött, akire játszották a labdát, így elsiette a lövést, elbaltázta a ziccert. A helyzet mindenesetre azt sugallta, hogy a Loki kézben tartja a meccset.

Az utolsó negyedórában is akadtak még kecsegtető lehetőségek a debreceni oldalon, de a vereségbe lassan beletörődő szabolcsiak is mentek előre becsülettel, amikor lehetőségük adódott, egyszer például a lécet találták telibe. A debrecenieknek ezzel szemben minden összejött a végén: a hosszabbítás perceiben újabb Loki-gólt láttunk! Tőzsér bal oldali szöglete után Pávkovics 10 méterről középről fejelt védhetelenül a bal alsóba.

4-1

Így igazán mozgalmas végjátékot láthattunk, de a leginkább örömteli az, hogy a DVSC összességében magabiztosan nyerte meg első bajnokiját a szezonban, s bár a játékában akadtak holtpontok, a meccs nagyobb részében dominálta a játékot.

Az állás

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Ne megszokásból közlekedjenek!
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.