Hirdetés

Hirdetés

Elítélt a bíróság 28 fradistát

MTI

2019.05.20. 11:03

Elítélt a bíróság 28 fradistát
Fotó: archív, Szigetváry Zsolt / MTI

A Debrecen elleni meccsen estek egymásnak a szurkolók.

Hirdetés

Hirdetés

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádemelését követően a ferencvárosi futballszurkolók egymás közötti bántalmazása ügyében a bíróság első fokon 28 személyt ítélt el, egyikük végrehajtandó börtönbüntetést kapott.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében arról tájékoztatott, hogy a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben (cselekvőségükhöz igazodóan) aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi kerületi Bíróságon.

A bíróság május 17-én az érintetteket a váddal egyezően bűnösnek mondta ki:

17 vádlottat 10 hónaptól 1 év 10 hónapig terjedő, végrehajtásában kettő, valamint három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, egyiküket pedig 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta őket az FTC részvételével sorra kerülő sportrendezvények látogatásától.

Az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint a vádlottak a "Ferencváros futballszurkolói közösség" tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 4-i FTC-DVSC mérkőzésen, melynek szünetében egy körülbelül 30-50 fős csoport tagjaként – miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták – rátámadtak egy másik szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára.

Árulás?

A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport tagjai, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazták, ütötték, rúgták, egyiküket többször megtaposták. Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető - olvasható a tájékoztatásban. 

Másfél éve a Magyar Labdarúgó Szövetség a történtek miatt előbb 3 millió, majd a fellebbviteli testülete 10 millió forintra büntette a Ferencvárost, melynek három bajnoki mérkőzésen a B1, a B2, a B3 és a C1 szektort zárva kellett tartania a Groupama Arénában. A klub a Sport Állandó Választottbírósághoz fordult, amely a szektorbezárást helyben hagyta, a másodfokú határozat pénzbüntetésre vonatkozó részét viszont hatályon kívül helyezte, azaz a 3 milliós bírság maradt érvényben.
fradista

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.