Hirdetés

Egy zsák pénztől esett el a Loki. Hogy lesz így csapatunk?

uefa.com

2018.06.11. 14:12

Egy zsák pénztől esett el a Loki. Hogy lesz így csapatunk?
A DVSC élén álló Szima Gábor és a fia idén sem számolhat plusz bevétellel (Fotó: Cívishír)

A debreceniek nem sokat buktak, hanem rengeteget!

Hirdetés

Bizony nagyon sokat vesztett a DVSC azzal, hogy nem sikerült kiharcolnia a nemzetközi kupában való indulás jogát, miután az utolsó fordulóban kikapott Újpesten, illetve egész tavasszal mélyen tudása alatt játszott. A csapatok ugyanis igazán komoly pénzdíjazással számolhatnak a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, már a selejtezőkörökben is!

A DVSC az Európa-ligáért volt versenyben, kezdjük tehát ezzel a sorozattal! Az UEFA honlapja szerint az első selejtezőkörért 240 ezer eurót kapnak a csapatok.

Tehát csak pályára lépni, és mai árfolyamon számítva mintegy 76.6 millió forintot utal az európai szövetség.

Továbbjutás esetén további 260 ezer euró jár a második körért, a harmadik kört elérő együttes pedig újabb 280 ezer eurót könyvelhet el. A csoportkörig egy magyar csapatnak négy kört kell teljesítenie, tehát az úgynevezett rájátszásba jutás (ez az utolsó párharc a csoportkör előtt) 300 ezer eurót ér a veszteseknek. A párharc győztesei 2,93 millió eurós bónuszt vehetnek fel. A csoportkörben aratott győzelemért 570 ezer euró jár, a döntetlenért 190 ezer euró.

A számok ismeretében ki lehet kalkulálni, hogy mennyit kereshetett volna a DVSC.

A Bajnokok Ligájában még jobban lehet keresni!

Már a bajnoki címért, azaz a BL-indulásért ad 260 ezer eurót az UEFA a Videotonnak, és további 280 ezer, 380 ezer és 480 ezer jár az első, második és harmadik selejtezőkörért. Ha a Vidi minden akadályt vesz, akkor a BL-főtáblára jutásért 15,25 millió eurót kap. A csoportkörben aratott győzelemért 2,7 millió jár, 900 ezer eurót fizet a döntetlen.

BeA

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.