Hirdetés

A fideszes honatya keményen nekiment a Csányi Sándor vezette MLSZ-nek

2018.06.04. 17:03

A fideszes honatya keményen nekiment a Csányi Sándor vezette MLSZ-nek
Tiba István (Fotó: BTV)

A balmazújvárosi politikus szerint őket kirúgták az NB I-ből.

Hirdetés

Az NB I-től búcsúzó Balmazújváros első embere, Tiba István fideszes országgyűlési képviselő a Balmaz TV-nek fakadt ki a magyar labdarúgás helyzete miatt. Kirúgottnak, mellőzöttnek érzi magát. Szerinte nincs értelme a magyar futballal foglalkozni.

Tiba szerint a magyaroké az egyetlen bajnokság Európában, ahol a feltételek sem egyenlők, hiszen a mezőny alsó fele többször játszik idegenben, ráadásul a nemzetközi kupában induló klubok több légiós alkalmazhatnak. A politikus szerint ez már csak azért is logikátlan, mert a magyar csapatok maximum szeptember elejére kiesnek az európai kupaporondról, de a bajnokság végéig hét légiós szerepeltethetnek, míg a többiek ötöt, ha velük játszanak, egyébként pedig hármat.  

Nem hiszem, hogy máshol Európában a csapatok elfogadnák, ha a szövetség ilyen feltételeket írna ki. Ez semmit nem visz előre, ez csak rontja az esélyeket. Magyarországon mindaddig nem lesz futball, amíg nem teremtenek egyenlő feltételeket. A vagyoni helyzet miatt egyébként is adódnak komoly különbségek a csapatok között, miért kell még tovább segíteni a gazdag klubokat?

- tette fel a költői kérdés a balmazújvárosi honatya, aki szerint a csapataink azért véreznek el korán az európai porondon, mert ott nincsenek privilegizált helyzetben, ráadásul bírói támogatást sem kapnak.

Borítékolom, hogy a következő bajnokságban – amelyben már nem lesz olyan szegény vidéki csapat, mint amilyenek mi voltunk, a két felkerülővel helyreáll a rend, hiszen ott megvan a pénz és a kellő háttér – nem lesz kieső, hirtelen rájönnek majd, hogy rossz ez a rendszer, és mindent elkövetnek majd, hogy egy olyan kakukktojás, mint a Balmazújváros nehogy feljusson még egyszer

- tekintett a jövőbe nem kis cinizmussal Tiba István, aki a továbbiakban még keményebben ostorozta az MLSZ politikáját, az utánpótlásképzést, majd bejelentette, hogy kiszáll a magyar labdarúgásból, mert nem akarja, hogy rámenjen az egészsége. 

Frissítve!

Hétfő délután az önkormányzati fenntartású Balmaz TV Youtube-csatornájáról eltávolították a videót.

MLSZBalmazújvárosTiba István

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.