Hirdetés

Sokat ér a Lokinak az idei első hazai győzelme!

Cívishír

2018.04.03. 19:07

Sokat ér a Lokinak az idei első hazai győzelme!
Könyves: mesterhármas!!! (Fotók: Ásztai Csaba)

A debreceniek a Magyar Kupa elődöntőjébe jutottak.

Hirdetés

A Honvéd ellen kísérelte meg a legjobb négy közé jutást a Magyar Kupában a DVSC, azok után, hogy idegenben 0-0-s döntetlent ért el a Loki-fakó. A visszavágón már az első csapatot szerepeltette Herczeg András vezetőedző, és négy perc elteltével még kedvezőbb helyzetbe kerültek a debreceniek, hiszen Könyves révén a vezetést is megszerezték.

1-0

A gólt pontosan leírni képtelenség, maradjunk annyiban, hogy a teljes kispesti védelem a kapussal együtt annyit ügyetlenkedett, hogy a labda mindenkin átjutott, így a végén Könyves a gólvonalon is átgyalogolhatott. Szilveszteri összeállításokba ez a gól tökéletes lesz, a néhai Knézy Jenőtől tudjuk, hogy az ilyet „el kell tenni valami humorosba”.

A Loki és a tábora mindenesetre nem lehetett nyugodt az egygólos előny birtokában, hiszen a fővárosiak soraiban a tavalyi magyar gólkirály (Eppel), illetve a legjobb Magyarországon játszó légiós (Lanzafame) próbált a debreceni kapura törni.

Néhány perc izgalom után megnyugodtak a kedélyek: a Honvéd ugyanis újabb góllal ajándékozta meg a Lokit. Egy előrevágott labdát Lovric és Heffler is fedezett a tizenhatos előterében, a szemfüles Könyves tíz méter hátrányból rásprintelt a játékszerre, megszerezte, majd a kifutó portás mellett a kapu közepébe helyezett!

2-0

A 42. percben könnyen eldőlhetett volna minden: Bódi beadása után Tabakovic fejelt közelről, a kapus már verve volt, a labda azonban a jobb kapufáról kifelé pattant.

Szünet után nagy erőket mozgósított a Honvéd, hogy az elégedetlenkedő („Kurva gyenge!”) hívei kedvébe járjon, de a Loki szerencsére nem „ült rá” az eredményre, hanem labdaszerzés után rögtön támadásba lendült. Így igazán lüktető játékot láttunk.

A 63. percben kapitulált harmadjára a Honvéd-védelem. Bódi jó 20 méterről tűzte rá, Tabakovicon a labda felpattant, a gólvonal előtt Könyves megelőzte a védőjét, és a kapuba továbbított. Mesterhármas!!!

3-0

A Honvéd még ekkor sem adta fel, az elmélázó védőket megelőzve Eppel fejesgóllal szépített az 68. percben.

3-1

A 72. percben ismét Eppel fejelt, Kosicky azonban ezúttal már résen volt. Nem dőlt még el a párharc, húzós végjáték vár a Lokira! – könyveltük el ekkor. Herczeg András is érezhette ezt, mert rögtön pályára küldte a középső védő Mészárost a támadó középpályás Varga Kevin helyett.

A Honvéd ment előre becsülettel, de a DVSC fegyelmezett védekezéssel nem adott több esélyt a bajnoki címvédőnek, így 3-1-es összesítéssel jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. A DVSC először nyert tétmeccset ebben az esztendőben hazai pályán.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
DVSC-Honvéd 3-1 (2-0)
Nagyerdei Stadion, 1542 néző. Vezette: Vad II. (Ring, Varga Zs.)
DVSC: Kosicky, Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K. (Mészáros N., 76.), Jovanovic, Tőzsér, Bódi – Könyves (Filip, 82.), Tabakovic (Takács, 88.)
Honvéd: Horváth A. – Ikenne-King (Danilo, 46.), Heffler, Lovric, Baráth – Pölöskei (Lukács, 64.), Kamber, Holender (Kukoc, 46.) – Eppel, Gazdag, Lanzafame
Gól: 1-0 Könyves (5.), 2-0 Könyves (37.), 3-0 Könyves (64.), 3-1 Eppel (68.)
Sárga lap: Danilo (78.)

Galéria

Hirdetés

Hirdetés

.