Hirdetés

Nagyon távol került a Lokitól a Bajnokok Ligája

2018.02.27. 15:11

Nagyon távol került a Lokitól a Bajnokok Ligája
A DVSC két játékosa, Rudolf Gergely (balra) és Czvitkovics Péter gólöröme a Bajnokok Ligája E csoportjában, a csoportkör negyedik fordulójában az olasz Fiorentina-DVSC mérkőzésen Firenzében az Artemio Frenchi stadionban (Fotó: mti)

Debrecenben is más bevételi forrással kell a jövőt tervezni.

Hirdetés

Rossz hír a magyar foci kedvelőinek: az UEFA kidobta a kukába a Michel Platini regnálása alatt bevezetett Bajnokok Ligája-selejtezős rendszert, amelynek köszönhetően a DVSC is bekerült a legmagasabban jegyzett, ugyanakkor a klubok számára a legtöbb pénzzel kecsegtető európai csatározás főtáblájára. A kicsikre rossz idők jönnek.

A BL főtábláját úgy alakítják át, hogy a 32 helyből 26 azonnal elkel a nagyok között.

Automatikusan tagja a főtáblának:

  • a Bajnokok Ligája címvédője és az Európa Liga címvédője
  • az első négy helyezett a legjobb bajnokságokból, azaz négy-négy angol, spanyol, olasz és német csapat
  • az ötödik és a hatodik helyen jegyzett bajnokság első két helyezettje
  • a hetediktől a tizedig helyig rangsorolt országok bajnokai
  • (amennyiben a BL-címvédő 'a bajnokságából bejut a főtáblára), akkor a tizenegyedik helyen jegyzett bajnokság győztesével töltik fel a mezőnyt, ha az Európa Liga-címvédő is kiharcolja a bajnokságában a részvételt, akkor a plusz helyet az ötödik helyen rangsorolt bajnokság kapja)

További két hely a 7-15. helyen álló bajnokságok második-harmadik helyezettjei között dől el. A "futballtörpéknek" mindössze négy hely marad. Az UEFA által Bajnokok útjának nevezett selejtezős sorozatban a magyar bajnokot már az első selejtezőkörben pályára szólítják, és összesen négy kört kell mennie a főtáblához. Némi vigaszt nyújthat az, hogy a BL-selejtező bármelyik fordulójában elvérző gárdák az Európa Liga selejtezőjébe kerülnek át.

DVSCBajnokok LigájaUEFA

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.