Hirdetés

Határon túli magyarokkal erősít a magyar boksz

magyaridok.hu

2017.10.09. 17:01

Határon túli magyarokkal erősít a magyar boksz
Erdei Zsolt és Orbán Viktor (Fotó: kormany.hu)

Ezt a tervet vázolta fel Erdei Zsolt a miniszterelnöknek.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a múlt héten Orbán Viktor az Országházban fogadta Erdei Zsolt korábbi amatőr és profi világbajnokot, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét.

Erdei Zsolt a Magyar Időknek mondta el: a miniszterelnöknek beszámolt arról a szakmai anyagról, amelyet az elnökség már a közelmúltbeli ülésén jóváhagyott. Ennek a csábító jövőképet felvázoló dolgozatnak a kulcseleme a határon túli magyar bokszoló fiatalok bevonása a honi versenyrendszerbe, s hosszabb távon a nemzeti válogatottakba a Székelyföldön kialakítandó akadémiai rendszer segítségével.

A székelyföldi bokszakadémia központja Gyergyószentmiklóson lesz, további öt alközponttal, amelyek közül Nagyszalonta a Partium része, ellenben Marosvásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy nagyon is a Székelyföldhöz tartozik. Ezek közül a központok közül a gyergyószentmiklósi, a nagyszalontai, a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai már működik, és hamarosan a másik kettő is beindul. Jómagam is jártam a közelmúltban Erdélyben, s nyugodt szívvel kijelenthetem, láttam tehetséges srácokat, csiszolatlan gyémántokat – már csak megfelelő kezekbe kell kerülniük, hogy kiteljesedjen a tehetségük

– részletezte Madár a határon túli magyar fia­talok aktivizálásának tervét.

 

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

.