Hirdetés

A debreceni pap beszól Tibi atyának

civishir.hu

2018.06.16. 08:56

A debreceni pap beszól Tibi atyának
Tokodi László (Fotó: Dezső Attila / Szólj Be a Papnak)

2017 februárjában indult el a Szólj be a papnak! mozgalom három debreceni gyülekezet összefogásával.

Hirdetés

Hirdetés

A kezdeményezés célja egyfajta kocsmai evangelizáció: alkalmat adni olyanok számára, akik nem járnak ugyan templomba vagy gyülekezetbe, de vannak kérdéseik az életről, ezért az egyes egyházak képviselőivel saját biztos közegükben találkozhatnak, sőt bátran provokálhatják is őket. Kocsmákba, kávéházakba, fesztiválokra látogatnak el a papok. Az egyesület tagjai, szervezői hisznek az egyre népszerűbb kezdeményezésük sikerében.

Egyesek nem értik, hogy az Anyaszentegyház papjai miért ülnek ki kocsmák rögtönzött porondjaira és az alkoholtól megrészegült fiataloknak miért válaszolnak a maszturbálással, szexualitással kapcsolatos kérdéseikre. Annyira rossz a helyzet, hogy ez a 21. század evangelizációjának ez lehet az egyetlen módja?

 Június 21-23. között megrendezésre kerül az első Humbákfölde Fesztivál Tiszafüreden. Ennek alkalmából Tokodi László, domonkos rendi szerzetes ellátogat a fesztiválra, hogy ott gyóntatófülkében fogadjon minden vétkest, hogy részesüljenek a bűnösök bocsánatában.

Youtube-csatornáján elmondja, hogy ő a Bibliát viszi a fesztiválra és abból fog "sztorizgatni".

– Tibi Atyának kedves ministránsai! Egy hívő vagy egy ministráns nem mindig lát bele papja életébe, ezért legendákat, mítoszokat gyárt vele kapcsolatban. Lehet, hogy ez történt veled is. Egy igazi Tibi atya helyett egy virtuális Tibi atyát alkottál? Érdemes lenne megismerned egy igazi papot? Figyelj, én készen állok rá! Ha úgy gondolod, találkozzunk. Egészségedre! - és kortyol egyet a Tibi atya-borból, majd kifejti, hogy ízlik neki a nedű.

–Azért megyek Humbákföldére, mert téged is a spiritus, a lélek érdekel. Remélem sikerül a földiekről az égiekre irányítanom a tekintetedet, mert az Isten lelke sokkal jobb hatással lesz életedre, mint bármely alkohol - fejezi be a szerzetes.

 

papTibi atyaHumbákfölde

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.