Hirdetés

Rabosították a DK-s politikust, aki hajdú-bihari jelölt is volt

2020.01.27. 17:32

Rabosították a DK-s politikust, aki hajdú-bihari jelölt is volt
Varju László (Fotó: mti)

Két vádat fogalmnaztak meg ellene.

Hirdetés

Választás rendje elleni bűntett, valamint garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét.

Az ügynek két előzménye van - írja az Index. Az egyik szerint Varjut azzal gyanúsítják, hogy 2018 februárjában az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy független jelöltnek anyagi juttatást ígért, hogy lépjen vissza a javára.

A másik pedig az MTVA-székházban történtek: 2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába, ahol öt pontból álló követelést akart a köztelevízió adásában beolvastatni. A biztonságiak azonban útjukat állták, amiből többször dulakodásos helyzet alakult ki, a képviselőt azzal vádolják, rászorított egy vádlira, illetve egy biztonsági lábát kihúzta, aki így elesett.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát végül - Polt Péter legfőbb ügyész indítványára - az Országgyűlés mindkét ügyben felfüggesztette. Varju László január elején vallomást tett, érdemi védekezést terjesztett elő, és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Varju László 2014-ben a Hajdú-Bihar megye 4. számú választókerületében (Berettyóújfalu) volt az ellenzéki összefogás jelöltje, de alulmaradt a kormánypárti Vitányi Istvánnal szemben, listáról azonban parlamenti mandátumhoz jutott.
ParlamentDK

Szóljon hozzá!

Hirdetés