Hirdetés

411 ezer forintra emelték az önkormányzati képviselők bérét

2019.10.28. 13:38

411 ezer forintra emelték az önkormányzati képviselők bérét
(Fotó: illusztráció)

A Momentum kiszállt.

Hirdetés

Pesterzsébeten az MSZP és a DK első intézkedésként húsz százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét, illetve az ellenzéki érdekszövetségből azonnal kihátráló Momentum Mozgalom helyére kerülő Jobbikot városházi pozíciókhoz juttatta – írja a Magyar Nemzet.

Pesterzsébeten a képviselő-testület baloldali többsége a múlt csütörtöki alakuló ülésen húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt. A lapnak nyilatkozó Fidesz-KDNP-politikusok elhatárolódtak a döntéstől.

Az emelést az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik képviselőinek a támogatásával tudták megszavazni. A lap szerint cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott.

A XX. kerületi ellenzéki szövetségben a Jobbik a Momentum Mozgalom helyét is átvette. Ugyanis a Momentum kihátrált onnan.

Azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el 

– írta a Momentum helyi szervezetének közösségi oldalán Somodi Klára és Szőnyi Attila önkormányzati képviselő.

 

MSZPDKMomentum

Szóljon hozzá!

Hirdetés